“Σύλλογοι-Ενώσεις-Σωματεία στο χτές και το σήμερα της πόλης”-Mε μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του βιβλίου από τον Δήμο Αμαρουσίου και το ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ

0

Με τη συμπαράσταση, την αγάπη και τη θερμή προσέλευση όλων των Συλλόγων της πόλης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου η παρουσίαση του βιβλίου “Σύλλογοι-Ενώσεις-Σωματεία στο χθες και το σήμερα της πόλης”. Στις σελίδες του αποτυπώνεται όλη η πολιτιστική ιστορία της περιοχής, το ξεκίνημα και η πορεία κάθε εξωραϊστικού, πολιτιστικού, επιμορφωτικού, περιβαλλοντικού ή τοπικού συλλόγου, οι προσπάθειες και οι δράσεις των ιδρυτικών Διοικητικών Συμβουλίων, το πέρασμα μέσα στα χρόνια, και το όραμά τους για την επόμενη ημέρα. Με την πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου και της Υπεύθυνης Δημοσίων σχέσεων κας Ρ. Χαλιώτη το έργο αυτό έγινε πραγματικότητα με τον Δήμο Αμαρουσίου ως εκδότη και την κα Ε. Ζέρβα, εκδότρια, Διευθύντρια της Εφημερίδας Αθμόνιον Βήμα ως συγγραφέα.

Και όπως είδαμε στην παρουσίασή του, η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από όλους τους Συλλόγους. Πρόεδροι και μέλη τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά, η οποία εντασσόταν στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου. Άλλωστε καθοριστική ήταν και η συμβολή των Προέδρων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και κατά την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου, καθώς παρείχαν απλόχερα και με χαρά πληροφορίες, υλικό και φωτογραφίες.

Όλα αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια κυκλοφορίας της Εφημερίδας ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, οι Σύλλογοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της, και έχει πλέον διαμορφωθεί μια σχέση αμφίδρομη, επικοινωνίας, συνεργασίας και βαθιάς εμπιστοσύνης. Όπως ανέφερε στην ομιλία της και η κα Ε. Ζέρβα, συγγραφέας του βιβλίου «Η ιδέα της δημιουργίας ενός λευκώματος με τους Συλλόγους και τα Σωματεία της πόλης μας, έχει γεννηθεί εδώ και πολύ καιρό στη σκέψη μου. Ούσα και η ίδια ενεργό μέλος σε Συλλόγους της πόλης, ζώ από κοντά το έργο αυτό που γίνεται και είναι μεγάλη μου χαρά να μπορώ να συνεισφέρω έστω και ένα λιθαράκι στην μεγάλη προσφορά τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Αμαρουσίου».

  Η δέσμευση του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και τις ανάγκες τους αποτυπώνεται και από την άριστη επαφή που διατηρεί με τους Συλλόγους της πόλης και όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η καταγραφή των Συλλόγων της πόλης ήταν απαραίτητη και επιβεβλημένη ως επιβράβευση για το έργο τους και ανταμοιβή για όσα προσφέρουν και επεσήμανε πως «Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των Συλλόγων, στην κοινωνική συνοχή της πόλης του Αμαρουσίου, λειτουργεί διαχρονικά ως καταλύτης, διευκολύνοντας το έργο τους.  Υποστηρίζει σταθερά τις δράσεις τους με έμπρακτες πολιτικές και αξιοποιεί το δυναμικό τους προς όφελος της πόλης».

  Η κα Ρ. Χαλιώτη τόνισε στο χαιρετισμό της «Διαχρονικά στο πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης μας στέκει ο Δήμος, στηρίζει, συμπράττει, ενθαρρύνει το έργο τους, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή τους στην πολιτιστική δημιουργία, στη διατήρηση των παραδόσεων, στη μύηση των νεότερων γενιών στον τρόπο ζωής, στα τραγούδια, στις μουσικές, στα ήθη και στα έθιμα των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Η παρούσα έκδοση προσφέρει στους συλλόγους της πόλης μας το βήμα για να παρουσιάσουν την αποστολή, την ιστορία, τους κυριότερους σταθμούς στη διαδρομή τους, να μας φέρουν όλους ως Μαρουσιώτες ακόμα πιο κοντά στην κοινή μας ελληνική ρίζα και πορεία στον χρόνο».

Η ανταπόκριση όλων ήταν πραγματικά συγκινητική, όπως και τα θετικά σχόλια όσων πρόλαβαν να ξεφυλλίσουν ή και να διαβάσουν κάποια αποσπάσματα. Η ιδέα αυτή που ξεκίνησε ώς ένας φόρος τιμής στην προσφορά και το έργο των Συλλόγων και των Σωματείων της πόλης του Αμαρουσίου, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει μέλη και Διοικητικά Συμβούλια να συνεχίσουν ακούραστα και δυναμικά όπως όλα αυτά τα χρόνια το έργο τους στην Μαρουσιώτικη κοινωνία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία της συγγραφέως στο παρακάτω βίντεο

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας