Σοβαρές ελλείψεις, ολιγωρία και ευθύνες καταλογίζει η Δημοτική Κίνηση «Εκτός των τειχών» στο Δήμο Αμαρουσίου λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

0

Την άποψη πως δεν έχει γίνει η προετοιμασία που θα έπρεπε στα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς υποστήριξε η Δημοτική Κίνηση «Εκτός των τειχών» κατά την τελευταία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Μάλιστα κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο ανάμεσα σε πολλά ζητούσε τη μείωση των μαθητών ανα τμήμα, την πρόσληψη περισσότερων καθαριστών και την  χορήγηση από το Υπουργείο στους Δήμους όλων των απαραίτητων υλικών για τις απολυμάνσεις, ωστόσο δεν το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε. Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή που υπογράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δ. Πολυχρονιάδης τονίζεται πως

«Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 9 – 9 – 2020 εκτός από τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν από την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου αναφορικά με τα προβλήματα – καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης και την παντελή απουσία προσωπικού καθαριότητας μέχρι τις 9 – 9 – 2020 στις σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου, καταθέσαμε ακόμα και σχέδιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, για να υιοθετηθεί από το Δημ. Συμβούλιο Αμαρουσίου, με τα πάγια αιτήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών της Π. Ε. για άμεση μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη σε 15 παιδιά το ανώτερο, με στόχο την προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικών από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και την χορήγηση δωρεάν μοριακών τεστ για τον κοροναϊό για όλους τους εκπ/κούς και μαθητές της χώρας ενόψει της έναρξης των μαθημάτων καθώς και την πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας.

Πέρα από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, πλήρως εναρμονισμένη με τις πολιτικές κυβέρνησης, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΙΘ, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για την προετοιμασία του ανοίγματος των σχολείων και την εξασφάλιση ικανού αριθμού καθαριστριών/καθαριστών για τα σχολεία της πόλης μας ώστε να καλύπτονται πλήρως κατά το ωράριο λειτουργίας τους με αυξημένο προσωπικό καθαριότητας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του ιού covid 19, ακόμα χειρότερα έχει καθυστερήσει σημαντικά σε ό, τι αφορά τις ενέργειές της για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία νηπίων – προνηπίων και των οικογενειών τους που θα αναγκαστούν να «φιλοξενηθούν» στα κτήρια των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου μέχρι να παραδοθούν οι υπό ανέγερση αίθουσες ελαφράς προκατασκευής που θα καλύψουν τις ανάγκες των Νηπιαγωγείων.

Οι φτηνές δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για την ολιγωρία των ενεργειών της για τα παραπάνω θέματα δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα η οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως σε μαθητές και γονείς στις 14 Σεπτέμβρη ημέρα έναρξης του σχολικού έτους 2020 – 2021 όταν οι δημότες – κάτοικοι του Αμαρουσίου θα ψάχνουν να βρουν σε ποιο κτήριο Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Αμαρουσίου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο που θα φοιτήσει το παιδί τους ή ακόμα χειρότερα αν έχει καθαριστεί επαρκώς το σχολείο του παιδιού τους και πόσες καθαρίστριες έχει το κάθε σχολείο κι αν ακόμα επαρκεί ο αριθμός τους για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Αμαρουσίου.

Η βαριά ντροπή και το απόλυτο όνειδος για τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η άρνησή της να ψηφίσει το ψήφισμα που καταθέσαμε και αφορά τη διεκδίκηση της μείωσης μαθητών ανά τάξη σε 15 για λόγους προστασίας από την πανδημία του ιού covid 19 επιστρατεύοντας γελοίες δικαιολογίες ότι αυτά που ζητά το ψήφισμα, αν και είναι σωστά, δεν είναι εφικτά γιατί απαιτούν πολλά χρήματα.

Τόσο αξιολογούν και κοστολογούν τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών οι κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από την ασφάλεια του σπιτιού και του γραφείου τους, με όπλο την τηλεδιάσκεψη που έχει αντικαταστήσει τις δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, αφού οι κες και κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φοβούνται για την υγεία τους και δεν επιθυμούν να συνεδριάζει δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελούμενο από 40 – 50 άτομα σε μια αίθουσα 200 τ.μ. εντός του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Για τα παιδιά του λαού όμως και τους εκπαιδευτικούς θεωρούν οι κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την πανδημία και μπορούν να κάνουν μάθημα σε τάξεις 25 – 30 τ.μ. μέχρι 25 παιδιά κι ένας εκπαιδευτικός χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας και χωρίς διαγνωστικά τεστ και μάλιστα δεν υπάρχει και κανένας λόγος διεκδίκησης για την αλλαγή της εγκληματικής αυτής πολιτικής που εφαρμόζεται στα δημόσια σχολεία εν μέσω της πιο επικίνδυνης πανδημίας των τελευταίων 100 ετών.

Η ταύτιση της Δημοτικής Αρχής Αμπατζόγλου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με τις εγκληματικές – αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της ομογάλακτης κυβέρνησης της Ν. Δ. αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ για το Μαρούσι και τα συμφέροντά των δημοτών – κατοίκων του.

Ας τους χαίρονται λοιπόν όσοι από τους Δημότες της πόλης μας τους εμπιστεύτηκαν και ας τους ρωτήσουν γιατί αλήθεια εκείνοι φοβούνται τόσο πολύ και προστατεύουν τους εαυτούς τους από την πανδημία του ιού covid 19, ενώ για τα παιδιά των ψηφοφόρων τους και συμπολιτών τους δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος από το στοίβαγμά τους σε μικρές αίθουσες που δεν πληρούν τους όρους των αποστάσεων και του μη συγχρωτισμού;

Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι έχουν αποδεχθεί πλήρως το γελοίο και επικίνδυνο αφήγημα της κυβέρνησης της Ν. Δ. και του ΥΠΑΙΘ ότι αρκούν δυο πάνινες μάσκες και ένα δωρεάν παγουρίνο για να προστατευτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τον κοροναϊό, μόνο που αυτό το αφήγημα δεν το εφαρμόζουν στους εαυτούς τους.

Για την ιστορία από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής το ψήφισμά μας ψήφισε μόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος Παν. Σαγρής, ενώ η Δημοτική Σύμβουλος Αικ. Ιωάννου ψήφισε παρών με όλες/όλους τις/τους υπόλοιπους να καταψηφίζουν.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Νώντας Γαρδέλης αποχώρησε πριν τη συζήτηση και ψηφοφορία του ψηφίσματος ενώ στη συνεδρίαση δεν είχαν προσέλθει οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Π. Βραχνός και Μ. Σταυράκη – Πατούλη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου (Μ. Καρλατήρα και Ε. Σίμου)  καταψήφισαν το ψήφισμα προβάλλοντας διαφορές στα αιτήματα και στο πολιτικό σκεπτικό του ψηφίσματος, αν και τους προτάθηκε η συνδιαμόρφωση κοινού ψηφίσματος χωρίς καν να καταθέσουν άλλο δικό τους ψήφισμα.

Εκτός από τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ το ψήφισμα ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Καραμέρου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαίρη Διακολιού και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Λ. Μαγιάκης.

Παραθέτουμε το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

που κατατέθηκε από την Αρ. Ριζοσπσατική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία  κατά τη συνεδρίασή του Δ. Σ. της Τετάρτης 9 – 9 – 2020

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου καλεί το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν άμεσα την πολιτική τους σε ότι αφορά τους όρους λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας με στόχο τη διασφάλιση της υγείας εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους υλοποιώντας άμεσα:

  1. τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων 10 – 15 μαθητών σε κάθε τάξη,
  2. την άμεση χορήγηση πιστώσεων για την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Εκπ/σης,
  3. τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορωναϊού – covid 19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές πριν την έναρξη του σχολικού έτους και περιοδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους,
  4. την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας που να καλύπτει πλήρως τη λειτουργία των σχολικών μονάδων από 08:00 έως 16:00 και αν χρειαστεί και περισσότερο με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις,
  5. την άμεση χορήγηση πιστώσεων στους Δήμους της χώρας για την αγορά υλικών καθαριότητας απλού (αντισηπτικά, χλωρίνες, γάντια, μάσκες, κ.λπ.) και εξειδικευμένου χαρακτήρα (ειδικά μηχανήματα για απολύμανση εσωτερικών χώρων κ.λπ.).

Στη βάση αυτή καλούμε όλους τους Δήμους της χώρας και την κυβέρνηση να προχωρήσουμε όλοι μαζί καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας χωρίς θύματα και απώλειες από την πανδημία του ιού covid 19».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας