Αυστηρή απάντηση Αμπατζόγλου στις καταγγελίες Καραμέρου “Κάθε αναφορά στο πρόσωπό μου, που βασίζεται σε χυδαιότητες και ψεύδη, θα ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης”.

0

Μετά από ανακοίνωση του επικεφαλούς της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου κου Γ. Καραμέρου, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με σοβαρότατες καταγγελίες άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κάνει λόγω για μια απευθείας ανάθεση υγειονομικού υλικού από φαρμακείο της πόλης αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί σκοπιμότητα. Επίσης και στο ζήτημα της σύλληψης δημοτικού υπαλλήλου για το οποίο ο κος Δήμαρχος έχει τοποθετηθεί καταδικάζοντας απερίφραστα όποια παράνομη ενέργεια αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη, η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης αφήνει σαφείς υπαινιγμούς υπαιτιότητάς του.

στην απάντησή του ο κος Δήμαρχος χαρακτηρίζει ανυπόστατους, συκοφαντικούς και παραπλανιτικούς τους ισχυρισμούς υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια “πολιτική αθλιότητα” και ξεκαθαρίζει πως πλέον σε παρόμοια περίπτωση είναι διατεθημένος να ακολουθήσει το δρόμο της δικαοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κου Δημάρχου έχει ως εξής

«Ο κ. Γ. Καραμέρος ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας, χυδαιότητας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Πρώτον, σε ότι αφορά στον δημοτικό υπάλληλο που κατηγορείται για την υπόθεση απάτης, ο Δήμος με ανακοίνωσή του διευκρίνισε πως αφορά σε  μόνιμο δημοτικό υπάλληλο και όχι σε «οδηγό του Δημάρχου» όπως παραπλανητικά αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”, επιπλέον αποκρύπτεται το γεγονός ότι υπόθεση αφορά σε “υπόσχεση” διορισμού στο Δημόσιο από τον εν λόγω μόνιμο δημοτικό υπάλληλο και όχι στο Δήμο όπως ψευδώς αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι”. Μεγάλο (εσκεμμένο) ολίσθημα αν αναλογιστεί κανείς πως ο επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” κ. Γ. Καραμέρος, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, δεν διαβάζει ούτε τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας ούτε του Δήμου. Αποκρύπτεται δε πως ο Δήμος Αμαρουσίου στην  – για το ίδιο θέμα – ανακοίνωσή του αναφέρει πως “αναμένει την επίσημη ενημέρωση των Αρχών που διενεργούν τις έρευνες προκειμένου να πράξει όσα ορίζει ο Κώδικας περί Δημοσίων Υπαλλήλων”.  Ως εκ τούτου η προσπάθεια εμπλοκής του προσώπου μου και η πρόστυχη αναφορά για “τεκμήριο αθωότητάς μου” συνιστά μέγιστη πολιτική αθλιότητα και κατασκευή ανυπόστατων συκοφαντικών και παραπλανητικών ειδήσεων.

Δεύτερον, σε ότι αφορά την προμήθεια μασκών, ο ανάδοχος δεν είναι το “φαρμακείο του Δημάρχου” όπως ψευδώς αναφέρεται αλλά ένας Μαρουσιώτης επαγγελματίας όπως και άλλοι πολλοί που έχουν επιλεγεί είτε για προμήθεια υγειονομικού υλικού είτε για άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε πρέπει να είναι γνωστό και ξεκάθαρο πως από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου δεν κατέχω φαρμακείο ή διατηρώ / εκτελώ καμία άλλη επαγγελματική σχέση / δραστηριότητα. Προφανώς όμως, ο κ. Καραμέρος ενοχλείται, γιατί δεν επιθυμεί να στηριχτεί η αγορά του Αμαρουσίου (αλλά κάποιοι άλλοι;), έχοντας μάθει να εκμεταλλεύεται πολιτικά την οικονομική ανέχεια και τον ανθρώπινο πόνο.

Από εδώ και στο εξής, κάθε ανακοίνωση και κάθε αναφορά στο πρόσωπό μου, καθώς και κάθε αναπαραγωγή αναληθών ειδήσεων, όπως αυτή του κ. Γ. Καραμέρου που δεν υπηρετεί την αντιπολίτευση με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά βασίζεται σε χυδαιότητες και ψεύδη, θα ακολουθεί το δρόμο της δικαιοσύνης. Κανένας δεν μπορεί να χτίζει πολιτική καριέρα, αφήνοντας υπονοούμενα για τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι, λασπολογώντας και παραποιώντας σχετικά με ξεκάθαρα γεγονότα, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που η δημοτική αρχή πρέπει να επιτελέσει ένα κρίσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα, να κυλήσει το Μαρούσι στη λάσπη. Η πορεία και η ιστορία του καθενός είναι γνωστή».

Όσο για την ανακοίνωση του κου Γ. Καραμέρου την παραθέτουμε παρακάτω

“Η σύλληψη του οδηγού του κ. Αμπατζόγλου και το φαρμακείο που αγόρασε 20.000 μάσκες ο Δήμος Αμαρουσίου

Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία των διοικήσεων του Δήμου Αμαρουσίου η είδηση ότι ο οδηγός του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, συνελήφθη πριν λίγες μέρες την ώρα που έπαιρνε λεφτά για να… τακτοποιήσει επαγγελματικά έναν 42χρονο σε θέση δημοτικού υπαλλήλου. Από τις αρχές του Ιουλίου μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία  είχε αποσπάσει το ποσό των 12,5 χιλιάδων ευρώ από έναν 42χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών και του ζητούσε άλλα 2,5 χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα το «θύμα» να προσφύγει στις αστυνομικές αρχές και ο συλληφθείς από το τμήμα εκβιαστών να βρεθεί με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα πάνω του.  Το θέμα μπορεί να χάθηκε από τις σελίδες του τοπικού Τύπου (άλλο μεγάλο κεφάλαιο για τα προσεχώς) αλλά δημοσιεύτηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Εμείς να μείνουμε πιστοί στο τεκμήριο της αθωότητας τόσο του συλληφθέντος όσο και του Δημάρχου κ. Αμπατζόγλου. Ότι δηλαδή για τον πρώτο (το οδηγό), τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι και για τον δεύτερο (τον κ. Αμπατζόγλου) ότι δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ούτε το περιβάλλον του γραφείου του ή το φιλικό συγγενικό περιβάλλον, τίποτα.
Τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη.

Αγόρασε μάσκες αξίας 15.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση ο κ. Αμπατζόγλου από το φαρμακείο του;

Υπάρχει όμως ένα άλλο μείζον ζήτημα που αφορά προσωπικά τον κ. Δήμαρχο και προκύπτει από επίσημα έγγραφα της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και την Διαύγεια.

Η εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή κατόπιν εντολής Δημάρχου

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, ήρθε η εισήγηση για απόφαση αγοράς με απευθείας ανάθεση  κατόπιν «Απόφασης Δημάρχου»20.000 μασκών μίας χρήσης αντί ποσού 14.840 Ευρώ από φαρμακείο στο Μαρούσι, το οποίο κατά σύμπτωση είναι το προ ολίγων μηνών «Φαρμακείο Θεόδωρος Αμπατζόγλου» επί της οδού Βας.Σοφίας 53.  Παρά τις επίμονες και στοχευμένες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας #Ενωμένο Μαρούσι κ.κ Μπούρα Μπόγδανου για τις τεχνικές προδιαγραφές (ΒFE%,pa), αλλά και την τιμή, ο κ. Αμπατζόγλου και ο συνδήμαρχος κ. Σταθούλης προχώρησε στην απόφαση να αναθέσει στο φαρμακείο του 14.840 Ευρώ ευρώ προμήθεια. Ιδού και η απόφαση.
Αναριωτόμαστε ποιος λόγος συντρέχει, ώστε αντί με τα ίδια χρήματα να αγοράσουμε περισσότερες και ποιοτικότερες μάσκες από τους κατασκευαστές, εισαγωγείς ή έστω εμπόρους υπερχονδρικής πώλησης να καταφεύγουμε σε τιμές λιανικής, με ανάθεση σε φαρμακείο το οποίο μάλιστα μέχρι πρότινος και επί σειρά ετών ήταν ιδιοκτησία του νυν Δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Φαρμακείο που μάλιστα φαίνεται να διατηρεί ακόμα σχέση καθώς αν στο Google κάποιος αναζητήσει σήμερα 31/8/2020 την επωνυμία «Ηλίας Μάριος Γαρφέ» βγαίνει στα αποτελέσματα και το όνομα του κ. Αμπατζόγλου και η φωτογραφία του φαρδιά πλατιά. Και μην τα σβήσετε εκ των υστέρων μιλώντας δήθεν για fake news. Το θέμα είναι σοβαρό και δείχνει τουλάχιστον κακή μεθοδολογία αν όχι διαφθορά της διοίκησης.
Δήλωση Γιώργου Καραμέρου
Ο επικεφαλής της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι κ. Γιώργος Καραμέρος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για τα δύο θέματα:

« Τον πρώτο χρόνο της θητείας σας επιλέξαμε μία ήπια στάση και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την δημιουργική αντιπολίτευση που σας ασκούμε. Όμως η κατάσταση τείνει ανεξέλεγκτη. Ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και κρυπτόμενοι πίσω από τον κορονοϊό «ξεσαλώσατε».  Από π.χ την βιαστική ρύθμιση των δανείων με το fund  μέχρι τον διορισμό του γραμματέα της νεολαίας της κομματικής σας οργάνωσης στον Δήμο.

Όμως τα τελευταία περιστατικά  είναι ακόμα πιο σοβαρά. Ο οδηγός του Δημάρχου κατηγορείται ότι αποσπούσε χρηματικά ποσά για να διορίσει στον Δήμο, ο Δήμαρχος αγοράζει 20.000 μάσκες από το τελευταίο φαρμακείο της πόλης που θα έπρεπε να το κάνει. Οι Δημότες Αμαρουσίου που σας ψήφισαν αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις που σας στήριξαν δεν φταίνε σε τίποτα. Πολλώ δε μάλλον όλες και όλοι οι Μαρουσιώτες που πληρώνουν σε τιμές «φαρμακείου» τα έργα και τις ημέρες σας και απαιτούν απαντήσεις και όχι μισόλογα» 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας