Στην αποθήκη του Λαογραφικού Μουσείου όλες οι δωρεές της κας Ε. Μανιάτη

0

Μετά από νεότερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο αλλά και στην αποθήκη του Λαογραφικού Μουσείου, παρουσία της δωρήτριας κας Ε. Μανιάτη, βρέθηκαν τελικά τα εκθέματα που αναζητούνταν.

Θυμίζουμε, όπως είχε δημοσιεύσει η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ πριν κάποιο διάστημα η κα Ε. Μανιάτη είχε απευθυνθεί στην ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη και είχε πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση κατά την οποία η κα Ε. Μανιάτη είχε αναγνωρίσει αρκετά από τα εκθέματα τα οποία η ίδια είχε παραχωρήσει στο Μουσείο. Αυτό οδήγησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Γ. Νικολαράκο Αθλητισμού και Πολιτισμού άμεσα να ζητήσει από τους υπεύθυνους του Μουσείου να διερευνηθεί το θέμα ώστε να βρεθούν όλα τα εκθέματα της δωρήτριας και να λυθεί το θέμα. Σημειώνεται πως ο κος Αντιδήμαρχος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την συλλογή στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι τα εκθέματα βρίσκονται όλα, στο σύνολό τους είτε στον εκθεσιακό χώρο ή στην αποθήκη του Μουσείου.

Μάλιστα σε χθεσινό δημοσίευμα του ΑΘΜΟΝΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ με νέα αλληλογραφία η Υπέυθυνη του Συνήγορου του Πολίτη ζητά εκ νέου μια συνάντηση στο χώρο του Μουσείου. Πράγματι αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και η δωρήτρια κα Ε. Μανιάτη αναγνώρισε όλα τα εκθέματα που της ανήκουν. Εξαίρεση αποτελεί ο βαφτιστικός σταυρός, τον οποίο υπευθυνοι και εργαζόμενοι του Μουσείου, επί την παρούσα θητεία δεν έχουν δει ποτέ.

Σε συνέχεια της τελευταίας αυτής συνάντησης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Γ. Νικολαράκος με έγγραφό του απαντά στην κα Ε. Μανιάτη και πλέον τακτοποιείται όποια εκκρεμμότητα υπήρχε στο συγκεκριμένο θέμα.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Γ. Νικολαράκου που ξεκαθαρίζει πλέον την κατάσταση σχετικά με τις δωρεές της κας Μανιάτη

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας