Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: “Οι εκπαδευτικοί δεν είναι απροστάτευτοι και όσοι άδικα τους επιτίθενται θα λογοδοτούν στη δικαιοσύνη”

0

H Ένωση Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου με ανακοίνωσή της εκφράζει την συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό του 11ου Δ.Σ. Αμαρουσίου σε επίθεση που δέχτηκε και σημειώνει πως

«Καταδικάζουμε την αήθη και ανάρμοστη φραστική επίθεση σε βάρος της συναδέλφου μας υποδιευθύντριας του 11ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου από γονέα παρουσία των παιδιών και των γονέων του σχολείου – ».

Το μεσημέρι της Πέμπτης 17 – 3 – 2022 και ενώ οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου αποχωρούσαν από το σχολείο τους υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών και της υποδιευθύντριας του σχολείου ένας γονέας του ομώνυμου σχολείου επιτέθηκε φραστικά με αήθη και ανάρμοστο τρόπο και με αχαρακτήριστες εκφράσεις σε βάρος της συναδέλφου μας υποδιευθύντριας του 11ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου κας Αικατερίνης Πλέσσα, διότι όπως ισχυριζόταν, εντελώς άδικα και ψευδώς, επιτίμησε το παιδί του αποτρέποντας συμμαθητή του να του προσφέρει τη βοήθειά του στα μαθήματά του. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της συναδέλφου μας υποδιευθύντριας του 11ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου να ηρεμήσει τον γονέα, που ωρυόταν σε βάρος της συναδέλφου, καλώντας τον να περάσει στο γραφείο του Διευθυντή του Σχολείου και να καταθέσει σε ήρεμο τόνο τα παράπονά του, εκείνος συνέχισε να καθυβρίζει και να απειλεί την συνάδελφο με αχαρακτήριστες εκφράσεις ενώπιον των μαθητών του σχολείου και των γονέων που εκείνη την ώρα παραλάμβαναν τα παιδιά τους. Η συνάδελφός μας, παρά την έντονη ψυχική και συναισθηματική της φόρτιση κρατώντας την ψυχραιμία της και μη θέλοντας να αναστατώσει τους μαθητές του σχολείου δεν κάλεσε την αστυνομία, όπως όφειλε να κάνει για να προστατευθεί από τον γονέα που απειλούσε τη σωματική της ακεραιότητα εκτός από τις ύβρεις που εκστόμισε σε βάρος της και τις απειλές για αναφορές και μηνύσεις.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την αχαρακτήριστη, αήθη και ανάρμοστη συμπεριφορά του συγκεκριμένου γονέα σε βάρος της συναδέλφου μας και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τα μέλη του σωματείου μας – εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης ανυπεράσπιστους στις άδικες και αήθεις επιθέσεις των γονέων.

Θεωρούμε ότι η βάση για την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών, στοιχείο απαραίτητο για την προαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της προόδου των μαθητών μας, είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ και ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ μεταξύ των εμπλεκόμενων στη διαδικασία αυτή (γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών) γεγονός το οποίο υπηρετούμε και ακολουθούμε πιστά ως διαδικασία όλοι/όλες οι εκπαιδευτικοί και απαιτούμε να κάνουν το ίδιο και οι γονείς και οι μαθητές μας.

Καλούμε το Σύλλογο Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και την συνάδελφό μας υποδιευθύντρια του σχολείου να προβούν, εφόσον το επιθυμούν, σε μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου γονέα με την ανάληψη όλων των εξόδων από το σωματείο μας με παραστάτη τον νομικό σύμβουλο του σωματείου μας.

Καλούμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων των 3ου & 11ου Δημ. Σχολείων Αμαρουσίου να καταδικάσει εγγράφως την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γονέα σε βάρος της συναδέλφου μας με επιστολή του που θα κοινοποιηθεί σε όλες/όλους τις/τους γονείς των σχολείων.

Καλούμε την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου να καταδικάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές από την πλευρά των γονέων προς τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση – απόφαση που να αφορά τις συνεχείς, τον τελευταίο καιρό, άδικες και αναιτιολόγητες κακόβουλες επιθέσεις γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία των συναδέλφων από τις επιθέσεις αυτού του χαρακτήρα των γονέων.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας