ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου

0

Στο τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου βρίσκεται εδώ και δυο περίπου μήνες μια πολύ δυναμική και μαχητική προσωπικότητα, η κα Μάχη Νικολαράκου. Με εμπειρία και γνώση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά της πόλης, καθώς ήταν ήδη στο Δ.Σ., η κα Μάχη Νικολαράκου συνδυάζει με επιτυχία την επαγγελματική της πορεία ως καταστηματάρχης ενώ παράλληλα  βρίσκεται στο πλευρό του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου ως άμισθη σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού. Στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ η κα Μάχη Νικολαράκου μας εμπιστεύεται τους στόχους της και μας μιλά για τα σχέδιά της για την επόμενη περίοδο.

  1. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της εορταστικής περιόδου, θα θέλαμε να μας πείτε αν έχετε κάποια εικόνα για την μέχρι στιγμής κίνηση στα μαγαζιά της πόλης μας, ποια η ανταπόκριση του κόσμου;

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και επαναλαμβανόμενα κλεισίματα της αγοράς, περιμέναμε τα φετινά Χριστούγεννα να δώσουν στον εμπορικό κόσμο μια ανάσα αισιοδοξίας. Δυστυχώς, οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τις αγορές τους και παρατηρούμε ότι προσανατολίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Η κίνηση στην αγορά δεν είναι η αναμενόμενη παρότι υπάρχει κόσμος που επιλέγει το εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου για να κάνει την βόλτα του. Πιστεύω ότι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει τους πελάτες και τους έχει αλλάξει τις καταναλωτικές συνήθειες. Ως εκ τούτου , θα λέγαμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής δεν είναι η αναμενόμενη.

  1. Γνωρίζουμε ότι σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή έχετε δουλέψει για να τονώσετε την εικόνα της τοπικής αγοράς ώστε να αυξηθεί η κίνηση και μέσα στις γιορτές. Μπορείτε να μας πείτε λίγα περισσότερα για αυτές τις πρωτοβουλίες σας;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου

έχει από τις καλύτερες συνεργασίες

με τον Δήμο που έχουν υπάρξει διαχρονικά

και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Δήμαρχο

κύριο Αμπατζόγλου που ακούει με προσοχή

και κατανοεί της ανάγκες μας.

Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος έχει αναθέσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού τα τελευταία δύο χρόνια. Αφενός λόγω της θέσης μου στον Δήμο ως Σύμβουλος του Δημάρχου και αφετέρου λόγω της συγγενικής μου σχέση με τον Αντιδήμαρχο, ας πούμε ότι έβαλα κι εγώ λίγο το χεράκι μου για να στολιστεί η πόλη μας φέτος λίγο περισσότερο. Για εμάς τους εμπόρους, τα μαγαζιά μας είναι τα σπίτια μας και θέλουμε να τα στολίζουμε για να υποδεχόμαστε τους πελάτες μας με χαρά. Επίσης, φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, διοργανώνει αρκετές μουσικές εκδηλώσεις καθώς και δρώμενα για παιδιά στο εμπορικό κέντρο κάτι που μας βοηθά ιδιαίτερα προκειμένου να έρθει κόσμος στα μαγαζιά μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου έχει από τις καλύτερες συνεργασίες με τον Δήμο που έχουν υπάρξει διαχρονικά και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Δήμαρχο κύριο Αμπατζόγλου που ακούει με προσοχή και κατανοεί της ανάγκες μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και οι επόμενες κινήσεις του Δήμου προκειμένου να ομορφύνουμε την αγορά μας και να την κάνουμε πιο λειτουργική.

  1. Αναλαμβάνοντας πρόσφατα το τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου θα μπορούσατε να μας πείτε ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η τοπική αγορά; Πιστεύετε ότι έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά τα lockdown της περασμένης περιόδου; Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος της αγοράς;

Το εμπόριο στη χώρα μας περνάει μία διαρκή κρίση από το 2009. Πολλά καταστήματα έκλεισαν και άλλα πάλεψαν, σε δύσκολες συνθήκες, να παραμείνουν ανοιχτά. Στην πορεία μπορέσαμε να ισορροπήσουμε και όταν αρχίσαμε να βλέπουμε φως στο τούνελ ήρθε η πανδημία. Σε αυτό το γενικότερο δύσκολο πλαίσιο, η αγορά του Αμαρουσίου έχει να αντιμετωπίσει και τοπικά προβλήματα. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έχουμε να διαχειριστούμε είναι η λειτουργικότητα του εμπορικού κέντρου. Το Μαρούσι, είναι ένα αρκετά παλιό προάστιο και αυτό φαίνεται από την ρυμοτομία του κέντρου. Η παράνομη στάθμευση, η διέλευση οχημάτων στους πεζοδρόμους και γενικότερα η δύσκολη πρόσβαση των καταναλωτών είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Επίσης, θέματα υποδομών, όπως πεζοδρόμια, πράσινο και αστικός εξοπλισμός είναι στην ατζέντα των συζητήσεών μας με τον Δήμαρχο. Ένα βασικό εργαλείο που θα μας έλυνε πολλά θέματα είναι η Δημοτική Αστυνομία για την οποία είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την ανάκαμψη από τα lockdown η αγορά έχει δρόμο ακόμα να διανύσει και δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα συμβεί σε ένα νέο ενδεχόμενο κλείσιμο. Υποθέτω ότι θα γίνει η ταφόπλακα του λιανικού εμπορίου.

  1. Στο πλαίσιο της συνεργασίας σας με τον Δήμαρχο κο Θ. Αμπατζόγλου ως σύμβουλος επι θεμάτων πολιτισμού και αθλητισμού, θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας  τους στόχους και τις επιδιώξεις σας για το προσεχές διάστημα;

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Αμπατζόγλου, τολμώ να πω ότι είναι ένας από εμάς. Φαρμακοποιός επί σειρά ετών, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι έμποροι από πρώτο χέρι. Ως εκ τούτου αναμένουμε το καλύτερο δυνατό από εκείνον και είμαστε σίγουροι  για την πορεία της συνεργασίας μας.

θα ήθελα να σας πω ότι έχω μάθει

να δουλεύω με όλες μου της δυνάμεις

σε όποιο πόστο κι αν βρεθώ

χωρίς να κοιτάω την επόμενη θέση.

Ως σύμβουλος του Δημάρχου, σχεδιάζουμε μαζί με τον Δήμαρχο την επόμενη μέρα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο Μαρούσι. Δύο καινούργια γήπεδα μπάσκετ τύπου «Μπαλόνι», η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» και η σκέψη για άλλο ένα κολυμβητήριο είναι μεταξύ άλλων κάποια από τα πράγματα που θα γίνουν στον Αθλητισμό στο Μαρούσι. Όσoν αφορά τον Πολιτισμό, ο Δήμος έχει δείξει την αγάπη του προς αυτόν με μία σειρά εκδηλώσεων που έχει κάνει και συνεχίζει να διοργανώνει. Όμως, το μεγάλο έργο που οφείλουμε να παραδώσουμε στους Μαρουσιώτες είναι ένα Δημοτικό Θέατρο. Είναι κάτι που το θέλει ο Δήμαρχος και το ζητάει ο κόσμος. Η τέχνη, είναι το απαραίτητο εργαλείο της ζωής για τον εκπολιτισμό των ανθρώπων.

Τέλος, όσον αφορά του προσωπικούς μου στόχους και τις επιδιώξεις μου για το προσεχές μέλλον θα ήθελα να σας πω ότι έχω μάθει να δουλεύω με όλες μου της δυνάμεις σε όποιο πόστο κι αν βρεθώ χωρίς να κοιτάω την επόμενη θέση. Θεωρώ ότι μόνο η δουλειά και όχι η επιδίωξη μπορεί να φέρει το επόμενο βήμα.

Εύχομαι σε όλους

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας