Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου «Μαρούσι-Νέα Εποχή».

0

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου. «Μαρούσι-Νέα Εποχή».

Νίκη με μεγάλο ποσοστό,

για να πάμε το Μαρούσι Μπροστά.

  • Κύριε Αμπατζόγλου ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου θα ήθελα να μου περιγράψετε το πρόγραμμα που θα εφαρμόσετε εάν εκλεγείτε;

Το πρόγραμμα μας είναι πλήρες,  κοστολογημένο και ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά  και τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης. Αξιοποιεί  τα σημαντικά   πλεονεκτήματα αλλά και τις θετικές προοπτικές που ήδη διαθέτει το προάστιό μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για ένα  σχέδιο για μια πόλη καθαρή, όμορφη, φιλική στον κάτοικο κι επισκέπτη. Μια πόλη ασφαλής και φωτεινή.  Μια πόλη σύγχρονη , λειτουργική, με αυτοπεποίθηση , ανοικτή στα νέα δεδομένα και στις εξελίξεις, αλλά και δίπλα σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Μια πόλη που σε όλη την έκταση της, από το κέντρο της  μέχρι κάθε μία από τις 17 γειτονιές της, θα αξίζει κανείς να ζει.

  • Σε ποιους τομείς δίνει προτεραιότητα το πρόγραμμά σας;

Θα ξεκινήσω άμεσα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής νέων πεζοδρομίων , σε όλο το Μαρούσι. Δεν δέχομαι σήμερα στο Μαρούσι  να μην μπορούν να κινούνται  τα άτομα με αναπηρία. Είναι ντροπή να μην μπορεί η μητέρα να μετακινηθεί με το καρότσι του μωρού της .

Ο  δεύτερος τομέας που θα δώσω προτεραιότητα , είναι ένας τομέας που τον γνωρίζω καλά, αφού υπήρξα Διοικητής στον ΟΑΕΔ. Είναι ο τομέας της απασχόλησης. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δώσουμε τη δυνατότητα  στα παιδιά του Αμαρουσίου, αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, να βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους.

Τρίτη προτεραιότητα μου, είναι να δημιουργήσω , αξιοποιώντας τις ικανότητες του πολύ έμπειρου προσωπικού του Δήμου μας, αλλά και τις τεχνολογικές δυνατότητες της Γραμμής Δημότη και του πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 15321, συνεργεία «άμεσης επέμβασης». Για να μπορούμε άμεσα να αποκαθιστούμε την κανονικότητα της πόλης, όπου κι όποτε χρειάζεται.

Και τέλος, δίνω ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση κι αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού , σε κάθε δρόμο , κάθε γειτονιά. Θέλω να αναδείξουμε την ομορφιά κάθε γωνίας του προαστίου μας και να κάνουμε τους συμπολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Ταυτόχρονα, θα εγκαταστήσουμε φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ώστε να συμβάλλουμε στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης.

  • Το Μαρούσι είναι μια πόλη με αθλητική παράδοση. Πως θα ενισχύσετε την παράδοση αυτή.

Το πρόγραμμά μας προβλέπει μια σειρά απο παρεμβάσεις στον τομέα αυτό.

Αξιοποίηση του Κτήματος Καρέλλα, με δημιουργία στο χώρο γηπέδου ποδοσφαίρου, υπάιθριου θεάτρου, παιδικών χαρών και πολιτιστικού κέντρου. Ουσιαστικά προωθούμε την αξιοποίηση του ως πολυθεματικού χώρου αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής και πρασίνου.

Προβλέπουμε επίσης την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου “Σπύρος Λούης” με  ανακαίνιση και εμπλουτισμό των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ενώ στόχος μας είναι να ανοίξουμε το ΟΑΚΑ, με δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση και χρήση από τα αθλητικά σωματεία της πόλης και τους δημότες του Αμαρουσίου των εγκαταστάσεων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας.

  • Υπάρχουν κάποιες εμβληματικές παρεμβάσεις στο σχεδιασμό σας;

Δίνουμε προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας,  ολοκληρώνοντας τη διευθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου. Και  προχωράμε στη συνέχεια στη δημιουργία μιας πράσινης διαδρομής περιπάτου, μαζί με την κατασκευή των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Θεωρούμε αναγκαίο για τη νέα γενιά του Αμαρουσίου να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ.

Θα αξιοποιήσουμε  κονδύλια της Ε.Ε. για να εκτελέσουμε παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο (στέγαστρα στους πεζοδρόμους, σήμανση, φωτισμός και νέος αστικός εξοπλισμός) σε συνδυασμό με δράσεις προώθησης, προβολής, επιχειρηματικής συνεργασίας και ενίσχυσης παράλληλων δραστηριοτήτων.

Τέλος, θα ξεκινήσουμε  τις διαδικασίες σύνταξης Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ). Το νέο σχέδιο θα υλοποιήσει τη στόχευση της ισόρροπης ανάπτυξης κεντρικών χρήσεων και κατοικίας, θα ενισχύσει τη χωρική συνοχή και θα επιλύσει χρόνια ζητήματα ένταξης περιοχών στο Σχέδιο Πόλης.

  • Γιατί να επιλέξουν εσάς κύριε Αμπατζόγλου οι πολίτες του Αμαρουσίου, ως επόμενο δήμαρχο της πόλης;

Γιατί το Μαρούσι χρειάζεται στο τιμόνι του Δήμου ένα Δήμαρχο και μια ομάδα ανθρώπων που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν περάσει απο θέσεις ευθύνης και διαθέτουν γνώσεις κι εμπειρία Διοίκησης. Στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα η πόλη, δεν έχει την πολυτέλεια για πειράματα. Δεν περισσεύουν θέσεις για μαθητευόμενους μάγους, που θα μάθουν από διοίκηση «στου κασίδι το κεφάλι». Πως θα διοικήσεις έναν οργανισμό με περισσότερους από 600 εργαζόμενους, όταν δεν το έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου πριν; Θεωρώ επίσης μεγάλο ρίσκο να εμπιστευθούμε το μέλλον μας σε ανθρώπους που κατείχαν ήδη θέσεις ευθύνης, δοκιμάστηκαν στην πράξη αλλά τελικά δεν πρόσφεραν τίποτα στο Μαρούσι. Η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο και ομάδα διοίκησης που θα διαθέτουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ικανότητα και αποτελεσματικότητα, για να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα διασφαλίσει ότι αφενός δεν θα πάνε χαμένα όλα όσα θετικά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Αφετέρου, θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προαστίου μας, για να πάμε το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά. Οι συμπολίτες μας θα ψηφίσουν για Δήμαρχο αυτόν που μπορεί να κάνει έργο στην πόλη.

  • Η αναμέτρηση της 26ης Μαίου, θα είναι μια αναμέτρηση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ; Μεταξύ Αμπατζόγλου και Καραμέρου;

Θα είναι μια «σύγκρουση» ανάμεσα στις δυνάμεις της υπευθυνότητας και του λαικισμού. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν φανερή πολιτική ταυτότητα κι ατζέντα, την οποία παρουσιάζουν χωρίς φόβο στους συμπολίτες μας και ζητούν την καθαρή ψήφο τους. Έχοντας απέναντι τους πολιτικούς εκφραστές των δυνάμεων εκείνων που θεωρούν ότι είναι καλό να κρύψουν την πραγματική τους κομματική ταυτότητα, προφανώς γιατί γνωρίζουν ότι θα αποδοκιμαστούν απο τους πολίτες του Αμαρουσίου. Όμως με κρυφή ταυτότητα και κρυφή ατζέντα, η πόλη δεν θα πάει μπροστά. Η αλήθεια στο τέλος αποκαλύπτεται, όπως συνεβη πρόσφατα.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα επιδιώξουμε να αναγάγουμε την εκλογική αναμέτρηση, σε κομματική σύγκρουση, κι ας μας ευνοούν οι σημερινοί συσχετισμοί. Δεν θα παρεκλίνουμε ούτε ένα εκατοστό από την αρχική μας γραμμή. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε το Μαρούσι, πάνω απο κόμματα, γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα. Εμείς δεν θέλουμε να υποκλέψουμε την ψήφο των συμπολιτών μας. Δεν θα στηρίξουμε την επικράτησή μας στο ψέμα και την υποκρισία. Θέλουμε θετική ψήφο με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Εμείς άλλωστε ζητάμε ψήφο σε διαφορετική κάλπη, απο αυτήν που θα ψηφίσουμε για τις ευρωεκλογές.

  • Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη ; Πιστεύετε στην νίκη απο την πρώτη Κυριακή;

Πιστεύω πραγματικά ότι είναι πολύ μεγάλη η θετική αποδοχή που αναγνωρίζει ο συνδυασμός μας , ανάμεσα στους πολίτες του Αμαρουσίου, ανεξάρτητα απο το κόμμα που ψηφίζουν. Το διαπιστώνουμε όλο αυτό το διάστημα, στην καθημερινή επαφή με την τοπική μας κοινωνία. Θεωρώ ότι αυτή η υψηλή αποδοχή θα μεταφραστεί και σε ένα ανάλογο εκλογικό ποσοστό. Στόχος μας είναι η νίκη με μεγάλο ποσοστό, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυτοδυναμία. Κι αυτό το στόχο δεν τον βάζουμε για λόγους εγωισμού, αλλά γιατί θέλουμε να πάμε το Μαρούσι Μπροστά. Να έχουμε τη δύναμη να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, κάλπη κάλπη, για να κάνουμε το όραμά μας πράξη. Υψηλό ποσοστό κατά την άποψη μου σημαίνει ότι οι πολίτες απαιτούν «καθαρές λύσεις» για το Μαρούσι , απο την επόμενη μέρα.

  • Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρετε να εκλεγείτε αυτοδύναμος, είστε ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες;

Ανεξάρτητα απο το εκλογικό ποσοστό που θα πάρουμε, θεωρώ αυτονόητη τη συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, μέσα κι έξω απο το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι μεγάλες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του Αμαρουσίου, απαιτούν δύο προυποθέσεις. Πρώτον να λαμβάνονται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πλειοψηφίες και ευρύτερες συναινέσεις. Και δεύτερον, να είναι στις παοφάσεις αυτές πρωταγωνιστής ο πολίτης. Μην με ρωτάτε λοιπόν αν θα επιδιώξω συνεργασίες, γιατί είναι στο DNA το δικό μου αλλά και της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας