ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Καραμέρου Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού # ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

0

Γ. Καραμέρος: “Θα εργαστώ για μια ασφαλή και σύγχρονη πόλη” 

Αναφέρετε τόσο στις προεκλογικές σας ομιλίες, όσο και στα προωθητικά έντυπα σας το μότο «Αλλαγή με νέους ανθρώπους». Πείτε μας αφενός γιατί το Μαρούσι χρειάζεται νέους ανθρώπους και αφετέρου δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία για δραστικές λύσεις στους δήμους;

Συγκροτήσαμε ένα συνδυασμό που αποτελείται από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς. Από στελέχη που έρχονται με μια νέα προσέγγιση. Για να πετύχουμε αυτά που οραματιζόμαστε για το Μαρούσι. Καινούργια πρόσωπα, επιλεγμένα όμως για τις ικανότητες και δεξιότητες που χρειαζόμαστε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ασφαλώς υπάρχει και αυτοδιοικητική εμπειρία. Αλλά, δεν διοικήσαμε εμείς τον Δήμο από 13 έως και 30 χρόνια! Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όχι πάλι οι ίδιοι, ούτε και οι «φορετοί» από τα κομματικά γραφεία.

Διαβάζοντας το πρόγραμμά σας βλέπουμε ότι προτείνετε ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης.  Περιγράψτε μας εν συντομία βασικές πτυχές των παρεμβάσεων που θα δρομολογήσετε αν είστε η επόμενη δημοτική διοίκηση του Αμαρουσίου.

Καταρχάς θέλω να επισημάνω ότι είμαστε ο πρώτος συνδυασμός που κατέθεσε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για την πόλη. Ως επόμενη διοίκηση του Δήμου, ιδρύουμε Ενεργειακή Κοινότητα με φωτοβολταϊκά στις στέγες σχολείων δημοτικών κτιρίων αλλά και δημοτών που ενδιαφέρονται μειώνοντας το λογαριασμό του ρεύματος των Μαρουσιτών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Με πλήρη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Υπάρχει νόμος, έχουμε μελέτη, είμαστε έτοιμοι.

Εφαρμόζουμε το μοντέλο του συμμετοχικού προϋπολογισμού, διαθέτοντας ποσοστό 2% σε έργα πέραν του τεχνικού προγράμματος και στις 17 γειτονιές μέσω διαβούλευσης.

Περιγράφουμε αναλυτικά ένα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για να λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, προσδιορίζουμε παράλληλα λύσεις για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Αξιοποιούμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για να εκσυγχρονίσουμε τις δομές και τις υπηρεσίες του δήμου με γνώμονα τη διαφάνεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Προτείνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, παγιωθεί και αποτελούν τροχοπέδη για τη βιώσιμη πολεοδομική και οικιστική ανάπτυξή της πόλης.

Αναδεικνύουμε το εμπορικό κέντρο της πόλης, φροντίζοντας παράλληλα όλες τις γειτονιές της. Ανοικτό κέντρο εμπορίου (open mall), αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου, αναβάθμιση βασικών υποδομών (οδοποιία, πεζοδρόμια και δίκτυα), σύγχρονα συστήματα φωτισμού σε κάθε γωνιά, διεκδίκηση χώρων πρασίνου κ.ά., είναι παρεμβάσεις με καινοτομία, εφαρμόσιμες αλλά πάντα με ρεαλισμό. Θα εργαστώ για μια ασφαλή, σύγχρονη και ανθεκτική πόλη.

Στις προτεραιότητές μας βρίσκονται πάντα η κοινωνική πολιτική και θέματα αθλητισμού και πολιτισμού. Μεριμνούμε για τα Άτομα με Αναπηρία προτείνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους και την ισότιμη μεταχείρισή τους. Ασφαλώς σχεδιάζουμε σημαντικές δράσεις ανακύκλωσης για μια καθαρή και σύγχρονη πόλη. Οι παρεμβάσεις που προτείνουμε δεν εξαντλούνται στα στενά όρια μιας συνέντευξης και εκτιμώ ότι οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες πρέπει να διαβάσουν τις 40 σελίδες του Προγράμματός μας στην ιστοσελίδα enomenomaroussi.gr. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς εμείς επιλέξαμε να τους ενημερώσουμε συγκεκριμένα για τις κοστολογημένες προτάσεις, τις ιδέες και τις προτεραιότητές μας, αντιπαραθέτοντας ουσία στις τετριμμένες προεκλογικές προωθητικές ενέργειες των άλλων υποψηφιοτήτων.

Διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς για τα προβλήματα που έχουν οι δήμοι σε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Πως θα εξασφαλίσετε τη χρηματοδότηση και το ανθρώπινο δυναμικό για να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας;

Για τους «ανθρώπινους πόρους» φτιάχνουμε επιτέλους τα περιγράμματα θέσεων των δημοτικών υπαλλήλων ώστε μέσω κινητικότητας να έρθουν περισσότεροι εργαζόμενοι και όχι μόνο να φεύγουν από τον Δήμο μας για άλλους φορείς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εμφανίζει σήμερα διαθέσιμους πόρους στους ετήσιους προϋπολογισμούς του. Είναι χρήματα που έπρεπε να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και για αδιευκρίνιστους λόγους παραμένουν σε συρτάρια.

Τα χρήματα της Περιφέρειας, επίσης,  δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Χαρακτηριστικά αναφέρω τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, για την οποία, ως αντιπερειφερειάρχης της βόρειας Αθήνας είχα εξασφαλίσει 10 εκ. ευρώ διαθέσιμα για οριστική λύση που δεν προχώρησε με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης καθώς δεν έχει προχωρήσει στην επιβεβλημένη αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να αναζητά ανάδοχο για να τροποποιήσει το ρυμοτομικό. Και επιτέλους να γίνει το έργο!

Ασφαλώς, ελλιπής χρηματοδότηση και υποστελέχωση είναι σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε δημοτική αρχή. Δεν πρέπει να αποτελούν όμως άλλοθι απραξίας. Το # Ενωμένο Μαρούσι καταθέτει συγκεκριμένα τις πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Παρέμβασης για την πόλη:

  • Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας
  • Συμμετοχικός Προϋπολογισμός
  • Καινοτομία, νέες τεχνολογίες με προσανατολισμό στη βέλτιστη σχέση απόδοσης τιμής (value for money)
    • Βέλτιστη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. Αναβάθμιση της ικανότητας του Δήμου να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα, αξιοποιώντας Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους
  • Αποτελεσματική διαχείριση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων
  • Αξιοποίηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα
  • Αναθεώρηση της πολιτικής των δημοτικών τελών στη λογική “ο ρυπαίνων πληρώνει” με στόχο τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την υποστήριξη και την κατασκευή νέων έργων υποδομής
  • Αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και διαρκής επιμόρφωση

Κύριε Καραμέρο, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να φτάσει στους δημότες- ψηφοφόρους του Αμαρουσίου. Οι δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πόλη μας.

Το Μαρούσι θέλει έναν νέο, ενεργό, δυναμικό Δήμαρχο που θα αφοσιωθεί στην πόλη και θα της δώσει νέες προοπτικές. Οι δημότες έχουν από τη μια να επιλέξουν ανάμεσα στην αλλαγή με νέα πρόσωπα, ολοκληρωμένο σχέδιο και ουσιαστικές προτάσεις, από την άλλη αναχρονιστικές, δοκιμασμένες πολιτικές που βρίσκονται στο τιμόνι του δήμου αρκετά χρόνια τώρα και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.  Εμείς λοιπόν, ως # Ενωμένο Μαρούσι, καλούμε τους συνδημότες μας να αφήσουν τις κομματικές ταυτότητες στο συρτάρι, γιατί σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουνε για την πόλη τους και εδώ δεν υπάρχουν κόμματα και χρώματα. Το Μαρούσι έχει ανάγκη από νέα  πρόσωπα και έργα υποδομής.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας