Συζήτηση του Θ. Αμπατζόγλου με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής&Κοινοβουλίου και του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση του Αμαρουσίου

0

Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των επίσημων ξένων αξιωματούχων προσκεκλημένων του 13ου συνεδρίου της ΝΔ παρακάθισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Στο δείπνο παρόντες ήταν ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γ. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της ΕΕ και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Paulo Rangel και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mairead McGuinness.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου συζήτησε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του Δήμου Αμαρουσίου από Ευρωπαϊκούς πόρους. Η αναφορά έγινε κυρίως για έργα που άπτονται του φωτισμού και της καθαριότητας της πόλης, χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες καθώς και για έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης κοινόχρηστων, αθλητικών και πολιτιστικών χώρων με σκοπό το Μαρούσι να γίνει πιο σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό στον πολίτη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε ακόμη και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης και για την ανάγκη ενίσχυσής της και μέσα από τα Ευρωπαϊκά όργανα, προκειμένου να γίνει πραγματικά αυτοτελής, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους σύγχρονους Δήμους της Ευρώπης που παράγουν πολιτικές ανεξάρτητα από το κεντρικό κράτος.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας