Θ. Αμπατζόγλου: Διεκδικούμε 12 έργα από την Περιφέρεια Αττικής που αναβαθμίζουν το Μαρούσι σε μία πιο σύγχρονη και ασφαλή πόλη

0

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου  

Σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν τις γειτονιές της πόλης συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ελένης Βελγάκη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Θ. Αμπατζόγλου έθεσε υπόψη του κ. Γ. Πατούλη και των στελεχών της Περιφέρειας το σύνολο των έργων (12) που συνοδεύονται από πλήρεις και ώριμες μελέτες και που είναι κυρίως απαραίτητα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών και για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αμαρουσίου προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφέρθηκε σε δώδεκα κρίσιμα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί οι πλήρεις φάκελοι στην Περιφέρεια Αττικής:

 1. «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Κοκκινιάς» και «Κεντρικός αγωγός ομβρίων περιοχής Αναβρύτων»
 2. «Αγωγοί ομβρίων περιοχής Κέντρου»
 3. «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Αγ. Νικολάου»
 4. «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Αγ. Φιλοθέης»
 5. «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Παραδείσου Αμαρουσίου»
 6. «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου»
 7. «Ανακατασκευή και επισκευές πεζοδρομίων στο Δήμο Αμαρουσίου»
 8. «Διαμόρφωση πεζοδρομίων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας Α.Μ.Ε.Α. και την άρση επικινδυνότητας»
 9. «Διανοίξεις οδών (Υλοποίηση πράξεων εφαρμογής)»
 10. «Ανάπλαση περιοχής οδών Μεσογείων, Σωρού κτλ (Ν. Μαρούσι)»
 11. «Κατασκευή γηπέδου στο κτήμα Καρέλλα»
 12. «Κατασκευή βρεφονηπιακού στο Ο.Τ. 580 του Δήμου Αμαρουσίου»

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Διεκδικούμε 12  έργα από την Περιφέρεια Αττικής που είναι μείζονος σημασίας για το Μαρούσι προκειμένου οι κάτοικοί του και οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς. Τα έργα οδοποιίας και πεζοδρομίων καθώς και τα αντιπλημμυρικά πρέπει να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε το Μαρούσι να μπει σε μία πραγματική αναπτυξιακή τροχιά με τις υποδομές μίας σύγχρονης πόλης. Είμαστε σίγουροι πως δεδομένης και της πρότερης θητείας του κ. Γ. Πατούλη στο Μαρούσι, υπάρχει η γνώση και η εμπειρία για τη μεγάλη αναγκαιότητα των ώριμων έργων που έχουν υποβληθεί.
Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου θα συνεργαστούν στενά για το σκοπό αυτό και ελπίζουμε στην ταχεία ικανοποίηση των αιτημάτων μας που είναι αιτήματα όλων των Δημοτών Αμαρουσίου».

Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι σε απόλυτη προτεραιότητα είναι το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, με τον κ. Πατούλη να υπογραμμίζει πως δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στη δρομολόγηση ενώ τόνισε ακόμα πως ήδη έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων σε περιοχές του Αμαρουσίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά και κονδύλια  για την κατασκευή του γηπέδου και πρόσθεσε πως προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών αλλά και οι υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Με αφορμή τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως και όλους τους δήμους της Αττικής με στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια δημιουργίας πρότυπων Ευρωπαϊκών πόλεων. Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι για την επόμενη περίοδο να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Για την υλοποίηση αυτού του αναπτυξιακού στόχου θα αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το Λεκανοπέδιο. Έμφαση θα δώσουμε στην θωράκιση των πόλεων μας αλλά και στη δημιουργία υποδομών, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας