Τη δρομολόγηση έργων συζήτησαν στη συνάντηση τους Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

0

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στην πλήρη υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη. Η υπερτοπικότητα της πόλης θα υποστηριχθεί από την Περιφέρεια με την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και υποδομών»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί  με Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων, συναντήθηκε χθες με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στην πλήρη υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το Μαρούσι μια Ανθρώπινη Πόλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Β. Κάββαλος και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μ. Σεραφετινίδου του Δήμου Αμαρουσίου,  βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα νέα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων ‘Έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου και τα αντιπλημμυρικά στον Αγ. Νικόλαο Αμαρουσίου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 3.8 εκατ. ευρώ. Τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα και η ωριμότητα της μελέτης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν τα αντιπλημμυρικά έργα για το Μαρούσι και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη των σημαντικών αυτών έργων καθώς αποτελούν πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου απέναντι στην Περιφέρεια που τώρα ικανοποιείται από τον Γ. Πατούλη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπου υπάρχει ωρίμανση μελετών, αυτές να προχωρήσουν άμεσα με προτεραιότητα για όσες σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο για το ρέμα Σαπφούς, ένα εμβληματικό έργο για το Μαρούσι και σημείωσε ενδεικτικά πως εντός των επομένων 3 χρόνων θα έχει περατωθεί. Ακόμη αναφέρθηκε στο νέο τρόπο ισότιμης διαχείρισης των αιτημάτων ασφαλτοστρώσεων που θα ξεκινήσει από το νέο έτος, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει την υπερτοπικότητα της πόλης του Αμαρουσίου και συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.

«Θα συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση των υποδομών του Αμαρουσίου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε αδικηθεί. Με δεδομένο ότι αποτελεί προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών, θα συμβάλλουμε στην ένταξη  αντιπλημμυρικών έργων, υποδομών και εγκαταστάσεων που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και άθλησης των πολιτών. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου, θα υλοποιήσουμε μέσα στην τρέχουσα θητεία, μια σειρά από αναγκαία έργα στο Μαρούσι για να παραμείνει μια Ανθρώπινη Πόλη».

Από τη δική του πλευρά ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την ένταξη νέων έργων που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης καθώς και την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς από τον Περιφερειάρχη. Είναι απαραίτητο τόνισε ο Δήμαρχος «Να δημιουργήσουμε υποδομές στο Μαρούσι που θα το καταστήσουν ένα σύγχρονο και ασφαλές Μητροπολιτικό κέντρο. Η βαριά υπερτοπική χρήση της πόλης απαιτεί νέους δρόμους και πεζοδρόμια, δίκτυα ομβρίων υδάτων και διευθέτηση των ρεμάτων έτσι ώστε η καθημερινότητα στο κομβικό προάστιο του Βορείου Τομέα των Αθηνών, να αντάξια των προσδοκιών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών. Για όλα αυτά έχουμε καταθέσει ώριμες μελέτες και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και την ένταξη νέων έργων ή / και την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση των ενταγμένων». Κλείνοντας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου και απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη δήλωσε πως «ο Γιώργος Πατούλης ως τέως Δήμαρχος Αμαρουσίου γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα υποδομών της πόλης και είμαστε σίγουροι πως με την ιδιότητά του ως Περιφερειάρχης θα σταθεί στο πλευρό μας».

Δήμος Αμαρουσίου και Περιφέρεια Αττικής, συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας προκειμένου να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιταχυνθούν οι χρόνοι εκτέλεσης των έργων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας