Την ένταξη των εκπαιδευτικών στις ομάδες προταιρεότητας για τον εμβολιασμό ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου

0

Τη διαφύλαξη της υγείας εκπαιδευτικών και παιδιών ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου και με στόχο την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων ζητά να ενταχτούν οι εκπαιδευτικοί στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση σημειώνεται πως «Κατόπιν αιτημάτων μελών του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου ζητάμε την  άμεση  ένταξη των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό ώστε να προστατευτούν από την πανδημία του ιού covid 19 με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Μέσα στο ίδιο σχολικό έτος 2020 – 2021 η εκπαίδευση δέχεται για δεύτερη φορά αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας της με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τη διάδοση του κορονωϊού, με ανυπολόγιστες συνέπειες και επιπτώσεις στη μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία για τους μαθητές μας.

Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης αντεπεξέρχονται με γενναιότητα και ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες λειτουργίας που γνώρισε από το 1950 και μετά ο σχολικός μηχανισμός.

Ήρθε η ώρα να προστατεύσει η πολιτεία τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (δημόσιας & ιδιωτικής) εντάσσοντάς, όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, άμεσα και ανεξάρτητα από την ηλικία τους στις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό έναντι του ιού covid 19, με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων όταν και πάλι ανοίξουν για δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο λιγότερα προβλήματα θα υπάρξουν στα σχολεία μας, όταν ξανανοίξουν και πάλι, ενώ θα σωθούν χιλιάδες άνθρωποι (εκπαιδευτικοί και μαθητές) ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να νοσήσουν όταν βρεθούν όλοι/όλες μαζί στις σχολικές τάξεις των 25 – 27 μαθητών.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να επιληφθούν του θέματος και να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις άμεσα.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας