Τοποθέτηση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Κασταλία” σχετικά με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

0

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το κυριότερο Νοσοκομείο για τα παιδιατρικά περιστατικά σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή εντός και εκτός Αττικής.

Η απόφαση του Υπουργείου να σταματήσει τις εφημερίες και να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών 5-11 ετών κατά το διάστημα από 10 Γενάρη έως 10 Φλεβάρη, στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνον, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατουν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί ταυτόχρονα σε χώρους του Νοσοκομείου, με τις κατάλληλες υποδομές , αλλά και τη στελέχωση και ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.
Φρονούμε ότι η απόφαση αυτή στοχεύει στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

 Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
 Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους Συλλόγους, τους φορείς του Αμαρουσίου , αλλά και όλους τους Πολίτες να αφουγκραστούν την αγωνία χιλιάδων γονιών και να διαμαρτυρηθούν , με τον τρόπο του ο καθένας σε αυτή την απόφαση .

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας