Βραδιές πολιτισμού με ασφάλεια στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου

0

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Φεστιβάλ του Δήμου μας ανάσα πολιτισμού και ψυχαγωγίας σε μία δύσκολη εποχή»

 

Από 2-16 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου θα προσφέρει στο κοινό  δώδεκα βραδιές πολιτισμού, μέσα από συναυλίες, παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου την Τρίτη 25 Αυγούστου ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Ν. Πέππας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Γ. Νικολαράκος μίλησαν για το πλούσιο φετινό πρόγραμμα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως υπογράμμισε ο κος Δήμαρχος η ασφάλεια των πολιτών και τα ζητήματα υγείας είναι προτεραιότητα και γι΄αυτό ξεκαθάρισε πως θα τηρηθούν πιστά όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορίσει οι ειδικοί επιστήμονες και η κυβέρνηση. Μάλιστα διαβεβαίωσε πως το Φεστιβάλ όπως και όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του Δήμου θα προσαρμοστούν στα δεδομένα της πανδημίας αν υπάρξουν αλλαγές και δοθούν νέες οδηγίες από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΔΥ. Ωστόσο ο κος Θ. Αμπατζόγλου επεσήμανε την μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος για μια διέξοδο χαράς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, και τόνισε πως  «Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προσδοκούμε να είναι οάσεις χαράς και αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας. Σκοπός μας είναι, αυτό το περίεργο λόγω της πανδημίας καλοκαίρι, να δημιουργήσουμε ευχάριστες διεξόδους αναψυχής, που τόση ανάγκη έχουμε όλοι μας».

Ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στους στόχους της Δημοτικής Αρχής και τόνισε πως «Δίνουμε έμφαση σε μια  πολιτική εξωστρέφειας, που προβάλλει τους δημιουργούς που δρουν στο τοπικό επίπεδο και διαχέει στην πόλη το έργο που παράγεται  από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου και άλλους πολιτιστικούς πρωταγωνιστές της πόλης. Αντίστοιχη επιλογή γίνεται και στο φετινό Φεστιβάλ με ένταξη στον προγραμματισμό του της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» αλλά και μουσικο-χορευτικών παραστάσεων, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση των Συλλόγων των Κρητών και των Ποντίων της πόλης. Επιπλέον δύο υψηλής επίσης σημασίας ετήσιοι πολιτιστικοί θεσμοί, πρόκειται φυσικά, να υλοποιηθούν  και φέτος, τα Σπαθάρεια τον Σεπτέμβριο και η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής,  που θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο και το φεστιβάλ για νέους ΑΡΤΕΜΕΙΣ».

Με την ευκαιρία της έναρξης του μεγάλου αυτού πολιτιστικού θεσμού ο κος Δήμαρχος υπενθύμισε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου χαρακτηρίζοντάς το  ως στρατηγικό στόχο της δημοτικής αρχής και δήλωσε πως  «Κομβικής σημασίας στο πραγματικό και το συμβολικό επίπεδο για τη φυσιογνωμία της πόλης αποτελεί η δημιουργία Στέγης Δημοτικού Θεάτρου στο Μαρούσι, που αποτελεί διακαή πόθο και προσωπική μου δέσμευση». Μάλιστα ο κος Αμπατζόγλου αποκάλυψε πως έχει ήδη βρεθεί ο χώρος, και αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στη διασφάλιση των κονδυλίων που απαιτούνται για τη διαμόρφωσή του, δεσμευόμενος πως μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα είναι έτοιμο για να το εγκαινιάσει.

Στην παρουσίαση των καλλιτεχνών, των μουσικών και των θεατρικών σχημάτων που πλαισιώνουν το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου που φέρει την ευθύνη της διοργάνωσης κος Ν. Πέππας, τονίζοντας παράλληλα και την πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο κος Ν. Πέππας τόνισε πως φέτος με ακόμα περισσότερη όρεξη και μεράκι προετοίμασαν ένα Φεστιβάλ με στόχο την αναβαθμισμένη ποιότητα των εκδηλώσεων. Τέλος δήλωσε πως επιπλέον το στοίχημα το φετινό είναι να τηρηθούν και τα περιοριστικά μέτρα και τόνισε πως ο Δήμος Αμαρουσίου είναι έτοιμος να παρέχει πολιτιστικές εκδηλώσεις με ασφάλεια.

Επιπρόσθετα ο κος Ν. Πέππας αναφέρθηκε στην περίοδο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων όπου μέσω της τηλεδιδασκαλίας δεκάδες μέλη της ΚΕΔΑ συνέχισαν να παρακολουθούν μαθήματα δίνοντας διέξοδο στο δύσκολο και περιοριστικό εκείνο διάστημα. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά ο Δήμος μέσω της ΚΕΔΑ είναι έτοιμος να εφαρμόσει ένα σύστημα παρακολούθησης μαθημάτων για άτομα ΑΜΕΑ παρέχοντας ίσες ευκαιρίες για όλους και τη δυνατότητα πραγματικής συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία και στον πολιτισμό.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Γ. Νικολαράκος αναφέρθηκε στις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις πέρα του Φεστιβάλ τονίζοντας την ανάγκη παράλληλης ανάδειξης των πολιτιστικών χώρων του Δήμου όπως τα Μουσεία, τη Βιβλιοθήκη και την Πινακοθήκη που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα παραγωγής τέχνης.

Παρούσα κατά την συνέντευξη Τύπου η γνωστή ερμηνεύτρια κα Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού η οποία θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ. Η κα Νέγκα συνεχάρη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, που λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στηρίζει όχι μόνο τους καλλιτέχνες σε μία δύσκολη περίοδο αλλά και προσφέρει στους πολίτες ένα εξόχως ποιοτικό θέαμα. Ομοίως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» Κωστής Σηφάκης μίλησε για τη στήριξη που παρέχει ο κ. Θ. Αμπατζόγλου και ο Δήμος στους συλλόγους της πόλης αναδεικνύοντας με την ευκαιρία του Φεστιβάλ την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας