Με συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. και της Π.Ε.Α.Ε.Α.

0

Με συμμετοχή κόσμου και με όλα τα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/5 στην πλατεία Χαραυγής της Παλιάς Πεντέλης η εκδήλωση της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του Κ.Κ.Ε. και του Παραρτήματος Μελισσίων-Πεντέλης της Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. με θέμα “Τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους 14 εκτελεσμένους Πεντελιώτες”.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  η πρόεδρος του Παραρτήματος Ευαγγελία Κρασσά.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης η Ηρώ Κωνσταντινέα, (συνημμένη η ομιλία) κάνοντας αναφορά στο σύγχρονο μήνυμα της θυσίας των 14 εκτελεσμένων, στον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του οκτάωρου, για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Την κεντρική ομιλία εκ μέρους του Δ.Σ. του Παραρτήματος έκανε ο Κώστας Γκιζιάκης. Αναφέρθηκε στη δράση της ΕΠΟΝ στα Μελίσσια και στις μαρτυρίες ότι οι 14 που οδηγήθηκαν στην Καισαριανή πιάστηκαν μετά από πληροφορίες που έδωσε συνεργάτης των Γερμανών ο οποίος ποτέ δε δικάστηκε  Τόνισε το ρόλο της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη και κάλεσε σε επαγρύπνηση απέναντι σε προγράμματα όπως το “Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα” που αλλοιώνουν την ιστορία μέσω του ιστορικού αναθεωρητισμού.

Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα από μαθητές, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από το Κ.Κ.Ε., την Π.Ε.Α.Δ.Ε.-Δ.Σ.Ε. αλλά και από συγγενείς εκτελεσμένων και  τη μαχήτρια του Δ.Σ.Ε. Δήμητρα Παυλίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας