Α. Παλαιοδήμος: Αναγκαία η άμεση στελέχωση του αποψιλωμένου Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης

0

Κλιμάκιο της δημοτικής μας παράταξης, αποτελούμενο από τον επικεφαλής κ. Άγγελο Παλαιοδήμο, τους απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας κ. Αθανάσιο Σαραντάρη και κ. Ηλία Μυλωνά, την ψυχολόγο κ. Βασιλική Ρούσσου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πεντέλης κ. Κώστα Χριστόπουλο, συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης κ. Δημοσθένη Πλεξουσάκη και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης κ. Θεμιστοκλή Κουπίδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, καταδείχθηκε η τεράστια αύξηση των περιστατικών στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος στη περιοχή μας και ειδικότερα οι ηλεκτρονικές απάτες, καθώς και η μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Παράλληλα, παρατέθηκαν στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και των δύο τμημάτων καθώς:

  • στο Αστυνομικό Τμήμα, από τις 54 οργανικές θέσεις οι 19 είναι κενές, ενώ, λόγω των αποσπάσεων και των αδειών, η παρούσα δύναμη είναι μόνο 20 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 2 απασχολούνται αποκλειστικά σε θέσεις γραφείου,
  • στο Τμήμα Ασφαλείας υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόλις 17 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 4 απασχολούνται αποκλειστικά σε θέσεις γραφείου.

Η υποστελέχωση έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που τα βράδια το Αστυνομικό Τμήμα πολλές φορές μένει με έναν σκοπό και έναν αξιωματικό υπηρεσίας ενώ από ιδρύσεως του το Τμήμα Ασφαλείας κατεβάζει ρολά! Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε και ότι η έλλειψη δημοτικής αστυνομίας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον εργασιακό φόρτο του αποψιλωμένου Αστυνομικού Τμήματος. Η παραπάνω περιγραφόμενη κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση του Δήμου μας, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση στην Αττική.

Αναδείχθηκε, επίσης, η παντελής έλλειψη συνεργασίας μεταξύ της ιδιωτικής εταιρείας security που συνεργάζεται με το Δήμο Πεντέλης και του τοπικού αστυνομικού τμήματος, αφού μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό μετά από υπόδειξή τους!!

Από την πλευρά μας, υποσχεθήκαμε ότι θα ασκήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική πίεση ώστε να στελεχωθεί τόσο το Αστυνομικό τμήμα όσο και το τμήμα Ασφαλειας, καθώς μόνο έτσι μπορεί να ενισχυθεί και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Παράλληλα, δεσμευτήκαμε για την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο μας, καθώς θα συμβάλει και αυτή με το δικό της τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και στην ελάφρυνση του εργασιακού φόρτου του Αστυνομικού Τμήματος. Δεσμευτήκαμε επίσης για τη διαρκή επικοινωνία και τη στενή συνεργασία αστυνομίας και δημοτικής αρχής, αλλά και άλλων φορέων (π.χ. σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εμπορικός σύλλογος κτλ), διότι τα θεωρούμε προαπαιτούμενα για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην ασφάλεια και στην ευταξία της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας