Άγγελος Παλαιοδήμος “Η προστασία του Πεντελικού δεν μπορεί να γίνεται a la carte.”

0
Σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος κος Α. Παλαιοδήμος ζητά από την Διοίκηση του Δήμου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα του Πεντελικού και του περιβάλλοντος ως εννιαία και να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα εκμετάλευσης του βουνού. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως

“Με μεγάλη μας έκπληξη, λάβαμε πρόσκληση από την επικεφαλής της Συμπολιτείας και  Δήμαρχο Πεντέλης κ. Κεχαγιά για έκτακτη τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των συνδυασμών, με θέμα την επιχειρούμενη επαναλειτουργία παλαιών λατομείων μαρμάρου, στο πίσω μέρος του Πεντελικού, στη θέση «Βαθειά Χούνη» Άνω Ραπεντώσας, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Διονύσου.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς η ευαισθησία κάποιων για το Πεντελικό Όρος εμφανίζεται ετεροχρονισμένα και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά άλλο Δήμο, όταν για το φλέγον θέμα του ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων έχουν ποιήσει τη νήσσαν, δεν συγκάλεσαν καμία έκτακτη σύσκεψη και δεν ζήτησαν καμία συναίνεση. Αν η κ. Κεχαγιά επιζητά την κοινή και ενιαία στάση του Δήμου για θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του Πεντελικού, τότε την πληροφορούμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται a la carte.

Η θέση του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ στην αυριανή σύσκεψη θα είμαι μία: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την διαμόρφωση ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ και ορέξεις για ΣΜΑ, λατομεία, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα. Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα και να μην εγκλωβιστούν πίσω από αυτοδιοικητικά και κομματικά συμφέροντα, αφήνοντας το Πεντελικό έρμαιο των αποφάσεων Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων”.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας