Ανατέθηκε η δασοτεχνική μελέτη για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και προστασία τεσσάρων δασικών χώρων του Δήμου Πεντέλης

0

 

Δήμητρα Κεχαγιά: «Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας, δημιουργούμε όμορφο χώρο δασικής αναψυχής στο ΝΙΕΝ και αναβαθμίζουμε τις αθλητικές υποδομές στη Νέα Πεντέλη»

Ο Δήμος Πεντέλης ανέθεσε σε δασολόγο τη σύνταξη της προβλεπόμενης μελέτης για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και προστασία τεσσάρων (4) δασικών χώρων του Δήμου και συγκεκριμένα για:

  • Το αστικό Δάσος ΝΙΕΝ στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων
  • Το άλσος Προφήτη Ηλία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.
  • Το πάρκο Τσαγκάρη στην Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων
  • Το αλσύλλιο Πλαστήρα, στη θέση Αγ. Σίλας, στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης

Οι παραπάνω χώροι έχουν συνολική έκταση 160 στρεμμάτων αστικού πρασίνου. Σκοπός της παρέμβασης είναι η συστηματική προστασία τους, η ανάδειξη των φυσικών πόρων, η αισθητική τους βελτίωση, η αντιπυρική προστασία, η ενίσχυση της ασφάλειας και η εξασφάλιση της λειτουργικότητάς τους, ώστε τελικά να είναι χώροι φιλικοί στους πολίτες.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, θα υπάρξει μελέτη για κάθε ένα από τους χώρους, στην οποία θα προβλέπονται επιτρεπόμενες από τη δασική νομοθεσία παρεμβάσεις για άθληση και αναψυχή, σύμφωνα με την έκτασή τους και τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Με τις μελέτες ο Δήμος Πεντέλης θα καταστήσει τις συγκεκριμένες δασικές εκτάσεις όμορφες και φιλικές στους πολίτες, θα ενισχύσει τους χώρους δασικής αναψυχής, ενώ ανοίγει ο Δρόμος και για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στη Νέα Πεντέλη. Τελικός στόχος είναι να αναδεικνύεται  ο φυσικός χαρακτήρας του δάσους, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Η δημοτική μας αρχή συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά της. Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας να αναβαθμίσουμε τις δασικές εκτάσεις τις πόλης και να τις κάνουμε φιλικές στους πολίτες. Με τη σύμβαση που υπογράψαμε με εξειδικευμένο δασολόγο, θα αποκτήσουμε τις αναγκαίες μελέτες, ώστε να ωριμάσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την περιβαλλοντική αναβάθμιση των συγκεκριμένων χώρων.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν ένα όμορφο και φιλικό δασικό πάρκο στο ΝΙΕΘ και η νεολαία της Νέας Πεντέλης να αποκτήσει αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στο όμορφο και φιλικό άλσος του Προφήτη Ηλία».

H Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα δήλωσε:

«Δύο μεγάλοι σε έκταση χώροι πρασίνου , το αστικό πάρκο του ΝΙΕΝ  στα Μελίσσια και το άλσος του Προφήτη Ηλία στην Ν. Πεντέλη και δύο μικρότεροι το πάρκο Τσαγκάρη Μελισσίων και το άλσος Αγίου Σύλλα Ν. Πεντέλης , μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης εγκεκριμένο από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες με ήπιες οικολογικές παρεμβάσεις θα γίνουν τοπικά σημεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και καταφύγια αναψυχής και άθλησης για τους κατοίκους. Προστατεύουμε το δασικό χαρακτήρα  των πάρκων και αλσών του δήμου μας  και αξιοποιούμε τις επιτρεπόμενες παρεμβάσεις ,  βάση της δασικής νομοθεσίας ,  ώστε οι αστικοί πνεύμονες πρασίνου να είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά ωφέλιμοι  στη λειτουργία της πόλης. Έχουμε ήδη εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη για 56 στρ αστικών αλσών και πάρκων των πόλεων μας και συνεχίζουμε με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πράσινων χώρων που θα διαχέει τη φύση σε κάθε γειτονιά του δήμου μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας