Ανοιχτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης για το ΝΙΕΝ

0

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης:

“ΤΟ ΝΙΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS – ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!”

Με ιδιαίτερη ανησυχία απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Εργασίας και στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, στη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, στην Περιφέρεια Αττικής, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στο Δασαρχείο Πεντέλης σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά μέσα στο κτίριο του ΝΙΕΝ που βρίσκεται εντός του δάσους του ΝΙΕΝ, στην καρδιά των Μελισσίων. Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από τους αρμόδιους για τα αίτια τις φωτιάς ,καθώς βρέθηκαν μπιτόνια και αυτοσχέδια βεγγαλικά, η επικίνδυνη  κατάσταση του κτιρίου προϊδεάζει για το τι μπορεί να συμβεί.

Είναι ντροπή να έχει παραδοθεί στην εγκατάλειψη και να οδηγείται  στην καταστροφή ένα κτίριο-μνημείο μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε με τις εισφορές των ναυτεργατών της χώρας. Αυτή η κατάσταση άλλωστε ανοίγει την όρεξη και σε επίδοξους επενδυτές που θέλουν να «αξιοποιήσουν» το κτίριο και να αλλάξουν τις χρήσεις γης της δασικής έκτασης.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Ο λαός των Μελισσίων δε θα επιτρέψει ούτε την παραπέρα φθορά και καταστροφή αλλά ούτε και την εμπορευματοποίηση του χώρου. Απαιτούμε άμεσα:

  • Καθαρισμό του εσωτερικού του κτιρίου και απομάκρυνση μπάζων και επικίνδυνων υλικών
  • 24ωρη επαρκή φύλαξη του κτιρίου από μόνιμο προσωπικό του Δήμου
  • Προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών
  • Στάθμευση πυροσβεστικού οχήματος και προσωπικού μέσα στην έκταση του ΝΙΕΝ τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες
  • Ενιαίος σχεδιασμός για τη δασοπροστασία και του γειτονικού δάσους Παπαδημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας