Ανταπεξήλθε ο Δήμος Πεντέλης με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα περιστατικά που χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου

0

Δήμητρα Κεχαγιά: «Οργανώσαμε καλά το Δήμο, ευχαριστώ εθελοντές, εργαζομένους και ΣΠΑΠ. Θα αναθέσω την αρμοδιότητα αυτή που μέχρι σήμερα την ασκούσα προσωπικά, σε εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος στο Δήμο Πεντέλης για το 2020. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, με οργάνωση, ετοιμότητα, συντονισμό και στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά όσα περιστατικά σημειώθηκαν. Ο Δήμος ήταν σε επιφυλακή και καλά οργανωμένος.

Την ευθύνη της οργάνωσης και του συντονισμού είχε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά. Πολύ σημαντικός υπήρξε ο ρόλος όλων των μελών του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου.

Με αφορμή το τέλος της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Η προσπάθεια μας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου που μας περιβάλλει, είναι βασική μας ευθύνη και απόλυτη προτεραιότητα για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της πόλης μας.

Ήταν η πρώτη φορά που η δημοτική μας αρχή είχε αυτή την ευθύνη και τα πήγαμε πολύ καλά. Είχαμε άμεση επέμβαση σε ΧΧΧ περιστατικά και βοηθήσαμε και σε αρκετές περιπτώσεις άλλους Δήμους. Είχαμε καλή οργάνωση, σοβαρότητα στη δουλειά μας και φέραμε θετικό αποτέλεσμα. Επιτελέσαμε στο ακέραιο το καθήκον μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, εγώ και οι συνεργάτες μου δεν ήμασταν μόνοι. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εθελοντές. Τους εθελοντές του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τους εθελοντές του ΣΠΑΠ και τους εθελοντές από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης για την πολύτιμη βοήθειά τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου νυχθημερόν επιτέλεσαν το έργο τους με επιτυχία και ασφάλεια.  Συγχαρητήρια σε όλους.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα το Πυροσβεστικό Σώμα, τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του ΣΠΑΠ, την αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος ευχαριστώ το προσωπικό του Δήμου μας και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Η Πολιτική Προστασία στο Δήμο μας είναι απόλυτα οργανωμένη, διότι προσπαθούμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι, με συνεχή εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού, αλλά και με τον όσο καλύτερη συντήρηση των οχημάτων και του μηχανολογικού μας εξοπλισμού. 

Πλέον δεν έχει νόημα να έχω άλλο την ευθύνη του τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οριστεί και πάλι Δημοτικός Σύμβουλος Εντεταλμένος για την Πολιτική Προστασία που θα αναλάβει τον τομέα προκειμένου έγκαιρα, με την ίδια αποτελεσματικότητα να προετοιμαστεί ο Δήμος εν όψει της χειμερινής περιόδου».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας