Δ. Παπακωνσταντίνου :  «Κατασκευασμένη» και «χαλκευμένη» η δήλωση της Δημάρχου για 3η και 4η Γειτονιά Μελισσίων

0

Σε ανακοίνωσή του εκ μέρους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης ο κος Δ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει πως “Πολλά ερωτηματικά εγείρονται από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, με αφορμή την «κατασκευασμένη» και «χαλκευμένη» δήλωση που φέρεται να έκανε η Δήμαρχος κα Δ. Κεχαγιά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2021, για την 3η και 4η Γειτονιά Μελισσίων.

Σύμφωνα με τη «μονταζιέρα» του Γραφείου Τύπου του Δήμου η Δήμαρχος δήλωσε ότι «την ένταξη της 3ης και 4ης Γειτονιάς των Μελισσίων, την βρήκαν το 2019 εκεί που την άφησαν το 2010».

Ουδέν ψευδέστερον, ουδέν αναληθέστερον !!!!

Αν έλεγε κάτι τέτοιο θα είχε πάρει την απάντησή της.

Τουναντίον η Δήμαρχος, σε ένα κλίμα συνεννόησης και σύνθεσης, που καλλιεργήθηκε και δομήθηκε και λίγο προ της συνεδρίασης του Δ.Σ., απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της Δημοτικής Συμμαχίας Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου δήλωσε  ότι «είναι ένα δύσκολο θέμα που ταλαιπωρεί την πόλη των Μελισσίων 20-30 χρόνια, και για το οποίο πολλοί έχουν προσπαθήσει. Το ίδιο έκανα και εγώ ως Αντιδήμαρχος έως το 2010. Το 2019 το ξαναβρήκα(το θέμα) και το προχωράω από το σημείο στο οποίο εσείς μας  το παραδώσατε κε Παπακωνσταντίνου.  Εκτιμώ ότι θα είμαστε σε θέση σε ένα έως ενάμιση μήνα να έχουμε νεώτερα. Τα πολεοδομικά  δεν πρέπει να αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης αλλά θα πρέπει  να μας ενώνουν».

Στην διαλογική και άκρως εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε τόσο η Δημοτική Συμμαχία όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της διοίκησης και ζήτησαν ενεργό συμμετοχή και για τα τρία μεγάλα πολεοδομικά θέματα της πόλης (3η και 4η γειτονιά Μελισσίων, 25ης Μαρτίου Νέας Πεντέλης, Άγιος Δημήτριος Πεντέλης).

Η πρόταση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση από τη Δήμαρχο και προτροπή σε αυτή την κατεύθυνση τόσο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Λ. Μακρή όσο και από το μέλος της Συμπολιτείας και Πρόεδρο ΣΠΑΠ κο Β.Σιώμο.

Τίθενται λοιπόν σημαντικά ερωτήματα που καλείται η Δήμαρχος να δώσει εξηγήσεις :

  • Ενόχλησε κανένα το κλίμα συναίνεσης και σύνθεσης; Δεν το χρειάζονται;
  • Προεξοφλούν κάτι καλό, μακάρι, και θέλουν να το μονοπωλήσουν;

Ένα σύνθετο θέμα- πρόβλημα κυρίες και κύριοι κάποια στιγμή λύνεται, αλλά για να λυθεί θέλει πολλά χρόνια ωρίμανσης και όλοι το γνωρίζουμε. Αλλά όσο ώριμο να είναι καμιά φορά κάπου κολλάει. Υπερώριμο το αφήσαμε, «καταλύτη» χρειάζεται τώρα και  ελπίζουμε να ξεκολλήσει.

Σκυταλοδρομία είναι η διοίκηση.

  • «Μάλωσε» κανείς τη Δήμαρχο για τη στάση της αυτή και το μετάνιωσε; Οι δηλώσεις της όμως είναι καταγεγραμμένες δεν αλλάζουν. Την καλούμε να τις ακούσει !!!
  • Έλεγξε την ανακοίνωση η Δήμαρχος;

Αν ναι, η ευθύνη της είναι τεράστια, αναίρεσε τον εαυτό της; Σε μια τέτοια περίπτωση  είναι εκτεθειμένη για παραποίηση λεχθέντων της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν όχι, πρέπει να δει  αν έγινε εκ «λάθους» η αποτύπωση των λεχθέντων της, ή  αν κάποιος – ποιοι «της τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια» και «βάζουν» στο στόμα της λόγια που δεν είπε, καθώς  επίσης δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι στη πρόσφατη απαντητική της επιστολή στο σύλλογο γονέων του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου ,που αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι την εκφράζει.

Σε κάθε περίπτωση  έχει την ευθύνη και  οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια και την τάξη.

Θα περιμένουμε και από την απάντησή της θα εξαρτήσουμε την περαιτέρω στάση μας τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και γενικότερα.

Η αξιοπιστία του συνομιλητή σου σε όλους του τομείς προσωπικούς, επαγγελματικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς…. είναι θέμα  αρχής, αδιαπραγμάτευτο  και κεφαλαιώδους σημασίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας