Δ. Παπακωνσταντίνου “Κάθε έργο που ωφελεί και απλοποιεί τη ζωή των πολιτών είναι χρέος της ευρύτερης Πολιτείας και δεν προσφέρεται για προεκλογικές φιέστες και τυμπανοκρουσίες”.

0

 

Η υπογραφή της τωρινής σύμβασης της ΕΥΔΑΠ με τον Ανάδοχο για το εσωτερικό δίκτυο της Καλλιθέας, είναι ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση του έργου

Στην δημοτική σκυταλοδρομία ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων προς όφελος του πολίτη, είμαστε θετικοί από όποια πλευρά του λόφου βρισκόμαστε

 

Το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης ήταν αυτό του τελικού αποδέκτη.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το υπό μελέτη Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ) Σπατών χωρίς όμως η επιλογή αυτή να θεωρείται η ενδεδειγμένη.

Το 2015 με Δημοτική Αρχή τη Δημοτική Συμμαχία, Δήμαρχο το Δημήτρη Στεργίου, και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτή Δήμαρχο τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μετά τη λειτουργία του συγκροτήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου, 2ου Νηπιαγωγείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Πεντέλης, η νομοθεσία που προβλέπει κατά προτεραιότητα τη σύνδεση των σχολικών μονάδων με την αποχέτευση. Έτσι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου, καλής συνεννόησης με τον όμορο Δήμο Παλλήνης, εξαιρετικής συνεργασίας στελεχών του Δήμου και της ΕΥΔΑΠ (κα Ράπτη), η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε νέα μελέτη με τελικό αποδέκτη τη Ψυττάλεια μέσω του δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα στην οδό Πίνδου.

Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε, χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε.

Ο αγωγός ήλθε το 2019 στην οδό Ιάσωνος, στο ρέμα που χωρίζει τους δύο Δήμους Παλλήνης (Γέρακα) – Πεντέλης 150 μέτρα από το σχολείο, αλλά ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί το αντλιοστάσιο για την σύνδεση του σχολείου με το δίκτυο.

Συνεπώς παραδόθηκε η σκυτάλη ωρίμανσης του έργου σε πολύ προχωρημένο στάδιο αφού λύθηκε το πιο βασικό θέμα του τελικού αποδέκτη.

Έμενε λοιπόν να ολοκληρωθεί η μελέτη της ΕΥΔΑΠ που να προβλέπει το σύνολο των περιοχών της Καλλιθέας Πεντέλης για να ενταχθούν στον τελικό αποδέκτη.

Το γεγονός ότι σήμερα φτάνουμε με την υπογραφή της σύμβασης της ΕΥΔΑΠ με τον ανάδοχο στην έναρξη κατασκευής του έργου οφείλεται σε μια σειρά διαδοχικών επιτυχών χειρισμών.

Κάθε έργο που ωφελεί και απλοποιεί τη ζωή των πολιτών είναι χρέος της ευρύτερης Πολιτείας και δεν προσφέρεται για προεκλογικές φιέστες και τυμπανοκρουσίες.

Ευελπιστούμε ότι η υλοποίηση του έργου από την ΕΥΔΑΠ θα αρχίσει σύντομα και θα δοθεί η οριστική λύση προς όφελος του πολίτη.

 

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πεντέλης

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας