Δ. Παπακωνσταντίνου: “Να μην αποψιλωθεί ο Δήμος από μόνιμο προσωπικό”

0

Στην ακόλουθη τοποθέτηση προχώρησε ο κ. Δ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής:

Να μην αποψιλωθεί ο Δήμος από μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και νομοτελειακά επιβραβευθεί η πορεία ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας της Πόλης ζήτησε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 13ης Ιουλίου 2021 ο επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Με ένα αρνητικό ισοζύγιο στις εκροές – εισροές προσωπικού στην καθαριότητα που αγγίζει τα 34 άτομα τα τελευταία χρόνια, πρότεινε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα όπως ο Δήμος δεν περιοριστεί στο αίτημα των 12 αιτήσεων για νέο προσωπικό στο συγκεκριμένο τομέα αλλά τουλάχιστον να διεκδικήσει τεκμηριωμένα 17-18 άτομα. Οι κείμενες διατάξεις ως και η υπηρεσία διαβεβαίωσε το επιτρέπουν. Και αν δυσκολεύουν τα οικονομικά η λύση είναι απλή. Λιγότερα στους εργολάβους !!!

Η πρότασή του έγινε δεκτή από το σύνολο της αντιπολίτευσης και βρήκε ευήκοα ώτα και στη συμπολίτευση.

Στο χέρι της Δημάρχου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου είναι να αποδείξουν που θέλουν να πάνε τη διαχείρηση της καθαριότητας στο Δήμο. Είναι θέμα πολιτικής!!!

Χρειαζόμαστε υψηλού επιπέδου επαγγελματίες και ευσυνείδητους εργαζόμενους στην καθαριότητα, συνεχώς καταρτισμένους τεχνικά και κοινωνικά. Πρέπει να αυξήσουμε την ανακύκλωση από το 20% στο 50%, να προωθήσουμε την κομποστοποίηση και επιτέλους ναι στην αλλαγή του νόμου. ΠΟΠ (πληρώνω όσο πετάω).

Με συνειδητοποιημένους πολίτες αρωγούς είτε εθελοντικά είτε  νομοθετικά.

Στο χέρι μας είναι να πληρώνουμε λιγότερα για απορρίμματα και να επιβαρύνουμε πολύ λιγότερο το περιβάλλον.

Το απόρριμμα είναι πρώτη ύλη, με μηδενικό κόστος !!!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας