Δ. Παπακωνσταντίνου: Θα αναβαθμίσουμε την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας σε πρώτης προτεραιότητας ως επόμενη Διοίκηση.

0

Εξαιρετική και επιτυχημένη η πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης  για την Πολιτική Προστασία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Θα αναβαθμίσουμε την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας σε πρώτης προτεραιότητας ως επόμενη Διοίκηση.

Προβληματισμός και ανησυχία στους πολίτες από την απουσία της Διοίκησης

Στην παρέμβασή του σε μια άκρως επιτυχημένη και αρκετά κατατοπιστική συνεδρίαση του Τ.Σ. Πεντέλης  με θέμα την Πολιτική Προστασία, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου τόνισε:

Βασικός άξονας στην Πολιτική Προστασία είναι η πρόληψη.

Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης, με βασικά του στοιχεία τη διάθεση ικανού ποιοτικά και ποσοτικά εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικό σε επαγγελματική βάση, η ύπαρξη σύγχρονου καλώς συντηρημένου μηχανολογικού εξοπλισμού, η χρήση ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης, η αμφίδρομη ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες.

Η αξιοποίηση πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων υπό τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας είναι ιδιαίτερα επιθυμητή και χρήσιμη.

Ο εθελοντισμός είναι δημοτικός ,χωρίς κόμμα, χωρίς παράταξη και χωρίς χρώμα. Ανήκει στο Δήμο και όχι στη Δημοτική Αρχή. Θέλει στήριξη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές, είναι ομάδα προσφοράς.

Ήταν μεγάλο λάθος της Δημοτικής Αρχής να προσπαθήσει να τον «παραταξιοποιήσει» αποκλείοντας στελέχη που είχαν εργαστεί με την προηγούμενη Διοίκηση.

Οι πρωτοβουλίες που παίρνει τον τελευταίο καιρό, υπό την Προεδρία του Σπύρου Ξάφη, το Τ.Σ. Πεντέλης δείχνει ότι τα Τ.Σ. μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο και να φέρνουν τον Δήμο κοντά στους πολίτες και αντιστρόφως τους πολίτες κοντά στο Δήμο αρκεί και το Κεντρικό Συμβούλιο να τα λαμβάνει υπόψη του.

Η κατάργησή τους φαίνεται ότι είναι λάθος. Εμείς ως επόμενη Δημοτική Αρχή θα φροντίσουμε να αντικαταστήσουμε αυτό το κενό μέσα από συχνές επαφές σε τοπικό και συνοικιακό επίπεδο με τους πολίτες.

Τέλος, δέσμευσή μας είναι ότι η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας θα αναβαθμιστεί σε Δ/νση πρώτης προτεραιότητας και θα σταματήσει να λειτουργεί σε δεύτερο και συμπληρωματικό ρόλο.

ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑ, ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Υποψήφιος Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας