Δεν συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός- χωρίς απαρτία η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε

0

Δ. Κεχαγιά: «Από την πρώτη ώρα ξεκίνησαν την πιο φθηνή
αντιπολίτευση, με ένα και μοναδικό στόχο: να εμποδίσουν τους συνεργάτες
μου και μένα, να κάνουμε στην πόλη αυτά που υποσχεθήκαμε. Αυτά που θα
πάνε το Δήμο μας μπροστά»

Το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένη  συνεδρίαση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2020, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία. Στην αίθουσα συνεδριάσεων προσήλθαν οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κ.κ. Κοσμοπούλου, Μπούσουλα, Παλαιοδήμος, Σιώμος, Πολίτη, Αργύρη, Λαζή, Μητροπούλου, Μαρκαντώνη, Ηλιόπουλος, Φρεμεντίτης, Μπούρας, Αποστολάκος και Τσουχνικάς καθώς και ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μακρής και ο Γραμματέας κος Κρανιώτης ενω ο Αντιπρόεδρος κος Κολιος ήταν δικαιολογημένα απών.
Ωστόσο δύο ώρες αργότερα ήταν προγραμματισμένη άλλη συνεδρίαση με θέμα προσλήψεις για έκτακτο προσωπικό στην οποία προσήλθαν όλοι και από όλες τις παρατάξεις (πλην του κου Κολιού) και τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Στο τέλος της συνεδρίασης η Πρόεδρος κα Δ. Κεχαγιά πρότεινε να συζητηθεί το θέμα του Προϋπολογισμού εαν και το Σώμα συμφωνούσε. Σφοδρές ήταν όμως οι αντιδράσεις από όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης καθώς θεώρησαν πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν νόμιμο και δεν μπορούσε να γίνει ενω ακολούθησε ένταση, φωνές και διαξιφισμοί.

Για το θέμα η Δήμαρχος κα Δ. Κεχαγιά δήλωσε «Σήμερα θα ήταν μια σπουδαία και σημαντική ημέρα για το Δήμο μας. Θα ήταν η μέρα που θα ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός. Θα ήταν η μέρα που επιτέλους ο Δήμος θα έμπαινε σε μια κανονικότητα. Θα ήταν η μέρα που η δημοτική μας αρχή θα έβαζε το πρόγραμμα της σε εφαρμογή. Το πρόγραμμα που επέλεξαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές.

Θα ψηφίζονταν όλα εκείνα που είχε ανάγκη ο Δήμος Πεντέλης. Ε αυτή την ημέρα, η αντιπολίτευση, πλην ενός δικαιολογημένου απόντος, αποφάσισε να απουσιάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Απουσίασε στην ψήφιση του προϋπολογισμού στις 3.00 μ.μ και εμφανίστηκε 2 ώρες μετά στο επόμενο συμβούλιο! Τόσο σέβονται τους θεσμούς!

Μάλιστα οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, δεν ήρθαν καν να στηρίξουν την δική τους πρόταση προϋπολογισμού, μια πρόταση που στοχεύει να μην πάει τίποτα μπροστά, να μην γίνει τίποτα στην πόλη. Είναι μια πρόταση που στοχεύει να μην εφαρμόσει η νέα δημοτική αρχή το πρόγραμμά της.

Σήμερα κορυφώθηκε κατά τον πλέον εμφανή τρόπο, η μανιώδης αντιπολιτευτική τους διάθεση που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου. Από την πρώτη ώρα ξεκίνησαν την πιο φθηνή αντιπολίτευση, με ένα και μοναδικό στόχο: να εμποδίσουν τους συνεργάτες μου και μένα, να κάνουμε στην πόλη αυτά που υποσχεθήκαμε. Αυτά που θα πάνε το Δήμο μας μπροστά. Τους ζήτησα συνεργασία και συναίνεση και εισέπραξα μισαλλοδοξία και άρνηση σε όλα. Άρνηση ακόμα και επιλογών που μέχρι λίγους μήνες πριν οι ίδιοι έκαναν!

Η αντιπολίτευση όταν είναι υγιής και γόνιμη, είναι καλοδεχούμενη και
διδακτική. Αυτή η αντιπολίτευση που γίνεται από τότε που ανέλαβε η νέα
διοίκηση, όχι μόνο δεν είναι καλοπροαίρετη, όχι μόνο δεν είναι προς όφελος των πολιτών αλλά αντιθέτως έχει κύριο μέλημα την στοχοποίηση της Διοίκησης και την αποδιοργάνωση του Δήμου.
Οι συνεργάτες μου και εγώ, θα προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς στην
εφαρμογή του προγράμματος που ψήφισαν οι πολίτες. Θα εφαρμόσουμε κατά
γράμμα τις δεσμεύσεις μας όσο και αν μας πολεμούν.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν την αντιπολίτευση, τους καλώ να σοβαρευτούν έτσι
ώστε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά. Όμως δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε
να μας εκβιάσουν, όπως έκαναν κάποιοι, ούτε να μας εμποδίσουν να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας!

Σε ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης «Δημοτική Συμμαχία» με επικεφαλής τον κο Δ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε «Οι δικές σας επιλογές και των συνεργατών σας, κυρία Δήμαρχε, είναι υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση στο Δήμο» και συνεχίζει απευθύνοντας ερωτήσεις όπως «Πότε ζητήσατε συναίνεση και συνεργασία κυρία Δήμαρχε; Όταν, κατά παράβαση του άρθρου 78 του ν.4555/19/07/18 δεν έχετε συγκροτήσει την επιτροπή διαβούλευσης και δεν την έχετε συγκαλέσει πριν τη σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού; Όταν, παρόλα αυτά, χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση, συγκαλείτε το Δημοτικό Συμβούλιο σε εργάσιμη ώρα (3μμ) κατά παράβαση του κανονισμού του, παραμονές της πρωτοχρονιάς, για το κορυφαίο θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού; Όταν, παρότι στο Δημοτικό Συμβούλιο χαιρετίζετε την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από την αντιπολίτευση, στην ανακοίνωσή σας βγαίνετε και την αφορίζετε. Μόνο εσείς έχετε το αλάθητο; Δεν έχετε καταλάβει ότι είστε μειοψηφία; 28% και 12% ο συγκάτοικός σας ο κος Παλαιοδήμος-σύνολο 40%. Αυτή είναι η καταγραφή του εκλογικού σώματος.  Ως δήμαρχος οφείλετε να ακούσετε και το υπόλοιπο 60%. Προφανώς εκφράσεις του τύπου «να σοβαρευτεί η αντιπολίτευση» δεν αντέχουν σε κριτική!!!Καλύτερα να σοβαρευτείτε εσείς! Όταν προσπαθείτε πραξικοπηματικά, κατά παράβαση της νομοθεσίας, να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί σας ευνοούσε η συγκυρία  και οι περιστασιακοί συσχετισμοί για να συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού; Πότε καλέσατε την αντιπολίτευση σε συζήτηση και σύνθεση για οποιοδήποτε θέμα; Τα μέσα που χρησιμοποιεί η Αντιπολίτευση, εσείς με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας ,τα επιλέξατε!»

Ο Συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή» με επικεφαλής τον κο Α. Φειδοπιάστη με ανακοίνωσή του δήλωσε «Η συνεδρίαση της Δευτέρας 30/12 απέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι η δήμαρχος Πεντέλης δεν έχει κανένα δημοκρατικό φραγμό προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια που απεργάζονται οι… καθοδηγητές των παρασκηνίων. Αφού δεν κατάφερε να έχει απαρτία στην ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2020, που είχε προγραμματισθεί για τις 15.00, μιας και απουσίαζε σύσσωμη η αντιπολίτευση γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού (σύσταση επιτροπής διαβούλευσης, δεν ρωτήθηκαν τα Κοινοτικά Συμβούλια, οι φορείς της πόλης κλπ)  επιχείρησε να επαναφέρει το θέμα «από το παράθυρο» στην τακτική συνεδρίαση που έγινε στις 17.00 μμ, στην οποία και συζητήθηκαν άσχετα με τον προϋπολογισμό ζητήματα! Μάλιστα, στην πραξικοπηματική αυτή προσπάθεια είχε άμεσο «συνεργό» τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος πλέον ακροβατεί νομικά, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το εάν μπορεί να παραμένει στη θεσμική θέση του. Η κα. Κεχαγιά είχε μάλιστα το θράσος να κατηγορήσει τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, που αντιστάθηκαν σθεναρά στο πραξικόπημα που επιχείρησε να κάνει, λέγοντας ότι η μειοψηφία «απαξιώνει» το Δημοτικό Συμβούλιο. Ξεχνά φαίνεται ότι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκείνη και η διοίκησή της και θα παραμένει τέτοια όσο εξακολουθεί να αγνοεί προκλητικά τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και σε θέματα όπου η συναίνεση και η συνεργασία θα έπρεπε να είναι πρώτιστο μέλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας