Δημ. Παπακωνσταντίνου: Σε αποδρομή η Δημοτική Αρχή Κεχαγιά  

0

Εμφανή τα διαλυτικά φαινόμενα της Δημοτικής Αρχής Πεντέλης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30ης Νοεμβρίου 2022

Σε αποδρομή η Δημοτική Αρχή Κεχαγιά   

 Με έντονα χαρακτηριστικά «recycle», «reuse», απουσία προβεβλημένων στελεχών και τοποθέτηση «ανεξαρτήτων» «εξαρτημένων», ο ανασχηματισμός Αντιδημάρχων

 Σε πορεία αποδρομής η Δημοτική Αρχή της κας Κεχαγιά στο Δήμο Πεντέλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Νοεμβρίου ανέδειξε τα έντονα χαρακτηριστικά διάλυσης και αποσύνθεσης της Δημοτικής Αρχής.

Ελάχιστη συμμετοχή μελών της στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος κρυπτόμενη, άφωνη και άλαλη μέσα στο zoom επί δύο ώρες, απροθυμία, αδυναμία από τους παρευρισκόμενους να απαντήσουν στο καταιγισμό ερωτήσεων της αντιπολίτευσης.

Στηλιτεύοντας την όλη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδος της Δημοτικής Συμμαχίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου επεσήμανε :

  • Τις τηλεγραφικές και ανούσιες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στις ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης, γεγονός που απαξιώνει τη λειτουργία του θεσμού.
  • Τη μη υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο των ισολογισμών του Δήμου των τριών τελευταίων ετών 2019-2020-2021 συνοδευόμενων με την έκθεση των ορκωτών λογιστών.

Εμείς (εγώ) τόνισε, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών τον Οκτώβριο κάθε έτους έφερνα έγκαιρα τον ισολογισμό και την έκθεση των ορκωτών του προηγούμενου έτους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Τη μη σύγκλιση ειδικής συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου επί τρία έτη με θέμα «Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής». Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε υπάρχει ευθύνη και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Την μην υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο των ισολογισμών των Νομικών Προσώπων ΟΚΠΑ και ΟΠΑΘ που έχουν κλείσει εδώ και τρία χρόνια.
  • Τη μη υποβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου, με αποτέλεσμα ενώ έχει παρέλθει τριετία από τη μεταφορά του προσωπικού των Νομικών Προσώπων στο Δήμο, τα άτομα αυτά να αδικούνται γιατί δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε θέσεις.

Αυτός που διοικεί κυρία Δήμαρχε «οφείλει» να άρχει κατά νόμους και να είναι δίκαιος.

  • Την καθυστέρηση υποβολής των στοιχείων στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του τρίτου τριμήνου του 2022.
  • Την αδυναμία αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για κάλυψη βασικών αναγκών του Δήμου, π.χ. επισκευή μηχανημάτων, οχημάτων αφού το διαθέσιμο αποθεματικό είναι μόλις 13.149,63 €.

Την άλλη μέρα 1η Δεκεμβρίου 2022 ο «ανασχηματισμός» των Αντιδημάρχων επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές.

«Recycle», «reuse», άρωμα «ανεξαρτήτων» «εξαρτημένων», παραγκωνισμός ή απροθυμία έμπειρων στελεχών, άρνηση ανάληψης υπεύθυνων Αντιδημαρχιών ως οικονομικών, πολιτικής προστασίας και παιδείας αλλά συγχρόνως βόλεμα σε λιγότερο απαραίτητες δημιουργηθείσες επί σκοπώ Αντιδημαρχίες, «πόρτα» στη Δημοτική Αρχή στις επαίσχυντες μεθοδεύσεις εκμαυλισμού συνειδήσεων να προσελκύσει στελέχη άλλων συνδυασμών έναντι οφίτσιων.

Κυρίες και κύριοι της σημερινής Διοίκησης

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και η έλλειψη πολιτικού ήθους είναι πράξη μοιραία για αυτόν που διοικεί και θα τον συνοδεύει εσαεί

«Πάσα επιστήμη χωριζομένη Δικαιοσύνης και της άλλης Αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται».

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Και Υποψήφιος Δήμαρχος

 Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας