Δημοτική Συμμαχία «ΟΧΙ ΣΜΑ στο Δήμο Πεντέλης-Δεν θα περάσει!-ΝΑΙ Διαλογή στη πηγή-Ναι στην ευαισθητοποίηση του πολίτη και μείωση των ανταποδοτικών τελών»

0

 

Σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης κος Δ. Παπακωνσταντίνου  αναφέρει πως είναι ξεκάθαρο το μήνυμα-απαίτηση από τη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης «να σταματήσει να παριστάνει τον ανήξερο, να ανέχεται, αν όχι να σιγοντάρει τις χωματουργικές εργασίες που γίνονται στο περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου Μελισσίων, να αλληλοκατηγορούνται και μηνύονται για το θεαθείναι». Η παράταξη Δημοτική Συμμαχία,  μετά την επίσκεψη της εκτελεστικής γραμματείας της Δημοτικής της ομάδας (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου-Μιχάλης Κολιός-Νίκος Τόλιος) στο χώρο του ‘’εγκλήματος’’ συνεχίζει στην ανακοίνωσή της πως

«ΣΜΑ στη πόλη δε θα περάσει, πολλώ δε μάλλον στον ιερό και προστατευόμενο περιβαλλοντικά συγκεκριμένο χώρο!!!

Δεν χρειάζεται και δε το δικαιολογούν οι ποσότητες και η χιλιομετρική απόσταση από τη Φυλή

Η Διοίκησή μας παρέδωσε ολοκληρωμένο ενταγμένο στη χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος σχέδιο ύψους 1,2 εκ ευρώ., κινούμενο στους άξονες, διαλογή στη πηγή, πράσινο σημείο.

Το σχέδιο αυτό αν και αναθεωρήθηκε σε σημαντικό βαθμό από τη νέα Διοίκηση, κράτησε όμως τη βασική κατεύθυνση του.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα και με το Εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ) ψηφίστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή τη προηγούμενη εβδομάδα.

-Προγραμματική σύμβαση με ΕΔΣΝΑ(Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) για δράσεις χωριστής συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων  υλικών (4 υπορεύματα, γυαλί, χαρτί, μέταλο, πλαστικό) και βιοαποβλήτων (απόβλητα κουζίνας-πράσινα απόβλητα κήπων και πάρκων)

-Ανάθεση σε σύμβουλο για δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού  για διαλογή στη πηγή

Ανάθεση σε σύμβουλο υποστήριξης του προγράμματος για διαλογή στη πηγή

Ο Δήμος απαιτείται πλέον να κινηθεί σε μια ολοκληρωμένη πολιτική με συνοδοιπόρο το πολίτη για διαλογή στη πηγή που έχει ως τετράπτυχο

-ΟΧΙ ΣΜΑ στο Δήμο Πεντέλης. Ξεχάστε το, Δεν θα περάσει!

 –Ναι στη διαλογή στη πηγή. Δημιουργία μεγάλου πράσινου-μικρών πράσινων σημείων

Κίνητρα–επιβράβευση της διαλογής στη πηγή

Μείωση ανταποδοτικών τελών

Σημείωση. Το φιλόδοξο σχέδιο του ΕΣΔΑ προβλέπει για το 2030 μόνο 10% να πηγαίνει για ταφή από το 75-80% που είναι ο μ.ο σήμερα!!!!

Εδώ δεν θα κριθούν μόνο οικονομικά και περιβαλλοντικά  οφέλη, αλλά αξιολογείται και το πολιτιστικό και κοινωνικό μας επίπεδο!!!!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας