Δυναμική η κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων στο Αμ. Φλέμινγκ – Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά

0

 

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Αμ. Φλέμινγκ, πτέρυγα Μπόμπολα, ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στο χώρο του νοσοκομείου.

Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας εξέφρασε η Δήμαρχος κα Δ. Κεχαγιά η οποία παρούσα, στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων επανέλαβε πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου άφησε εκτός και χωρίς ενημέρωση, Δήμο, κατοίκους και εργαζόμενους. Στις δηλώσεις της η κα Δ. Κεχαγιά ανέφερε πως ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης συνεδρίασε εκτάκτως και ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο  ζητά την ανάκληση της απόφασης του Υπουργού κου Μ. Χρυσοχοϊδη και τόνισε πως «δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί σε ένα χώρο που ούτε η χρήση του το επιτρέπει. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση αστικού δάσους, σε περιοχή αμιγούς κατοικίας με σπίτια γύρω- γύρω που είμαστε αποφασισμένοι να τα διαφυλάξουμε». Παράλληλα η κα Δ. Κεχαγιά σημείωσε πως βεβαίως ο Δήμος αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και την ανάγκη για εύρεση λύσης «καλούμε τον κο Μ. Χρυσοχοϊδη να βρούμε μαζί τις εναλλακτικές. Χωρίς την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση αυτές οι αποφάσεις δεν μπορεί να έχουν καλά αποτελέσματα».

Το λόγο πήραν πάρα πολλοί και από τα Σωματεία των εργαζομένων και από πολίτες εξέφρασαν την ανησυχία τους, μίλησαν για το μέλλον του νοσοκομείου και την αναντικατάστατη αξία του για την πόλη καθως και για όλο το λεκανοπέδιο και την αναγκαιότητα να παραμείνει ως νοσοκομείο και να ενισχυθεί. Βέβαια δεν έλειψαν και οι εντάσεις από ορισμένους που έκριναν πως οι αντιλήψεις αυτές είναι ρατσιστικές ενω κάποιοι άλλοι διαφώνησαν στον τρόπο χειρισμού του ζητήματος.

Αυτό στο οποίο συμφώνησαν σχεδόν όλοι είναι πως πρέπει οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν, να γίνουν ακόμα πιο μαζικές και δυναμικές και να ευαισθητοποιηθούν όσο περισσότεροι πολίτες για να μετέχουν σ’ αυτόν τον αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας