Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής αποχέτευσης της Καλλιθέας Πεντέλης

0

Εγκρίθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής, η ένταξη του έργου της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το σύνολο της δαπάνης του έργου ύψους 4.380.520 Ευρώ που θα κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ.  Δε θα υπάρξει επιβάρυνση για το Δήμο, ενώ δωρεάν θα συνδεθούν και οι δημότες.

Με το έργο θα κατασκευασθεί και θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη περιοχή της Καλλιθέας, μήκους 10.780,90 μ., δύο αντλιοστάσια με δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 782 μ. και 250 διακλαδώσεις ιδιωτικών συνδέσεων. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο και με βάση το προβλεπόμενο από την απόφαση ένταξης χρονοδιάγραμμα, προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1/3/2022 και θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε μετά την απόφαση:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που καταφέραμε να φτάσουμε στο τελικό του στάδιο ένα έργο, το οποίο αποτέλεσε μία από τις πρώτες μας προτεραιότητες, με την ανάληψη των καθηκόντων μας. Παραλάβαμε μια μελέτη από το 2012 ενός μόνο αγωγού, χωρίς μάλιστα σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο και σε χρόνο ρεκόρ εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός σύγχρονου, πλήρους και ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης.

Επιλύουμε οριστικά ένα πρόβλημα που εκκρεμεί πολλά χρόνια, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο μία πάγια και αυτονόητη ανάγκη των κατοίκων της περιοχής.

Το σημαντικότερο όλων, είναι το ότι πετύχαμε το σύνολο της κατασκευής να πραγματοποιηθεί από την ΕΥΔΑΠ, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου, αλλά κυρίως το γεγονός ότι επιπλέον πετύχαμε τη χρηματοδότηση της εντελώς δωρεάν σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο, γεγονός που απαλλάσσει τους συμπολίτες μας από σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, επιλύοντας διαδοχικά σειρά συσσωρευμένων επί χρόνια θεμάτων, προς όφελος της πόλης μας και των δημοτών».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας