Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αρχική δαπάνη ύψους 254.000 Ευρώ για τη διαμόρφωση των αιθουσών της προσχολικής εκπαίδευσης στην πτέρυγα Μπόμπολα

0

Με γοργούς ρυθμούς και καλό συντονισμό προχωρά το σχέδιο καθολικής εφαρμογής της προσχολικής αγωγής στο Δήμο Πεντέλης

Με γοργές διαδικασίες προχωράει η διοίκηση της Δήμητρας Κεχαγιά στη διαμόρφωση του παραχωρηθέντος τμήματος της Πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια για τη δημιουργία του χώρου που θα φιλοξενήσει τέσσερις τάξεις νηπιαγωγείου για τις ανάγκες της Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Πεντέλης από το Σχολικό Έτος 2020-21.

Μετά την παραχώρηση του χώρου από το ΔΣ του ΕΦΚΑ, εντάχθηκε χθες Τετάρτη 12/8/20, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατόπιν εισήγησης του Δήμου Πεντέλης και του Υπουργείου Παιδείας, η αρχική πίστωση των 254.000 € για τις άμεσες κατασκευές που απαιτούνται για τη διαμόρφωση των αιθουσών του Νηπιαγωγείου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου (Απόφαση 1581 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της 12/8/20).

Με τα χρήματα αυτά θα υλοποιηθούν:
1. Οι άμεσες προμήθειες και εργασίες που απαιτούνται, ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος στις 7 Σεπτεμβρίου για να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές.
2. Οι εργασίες βελτίωσης των κτηρίων που θα φιλοξενήσει το Νηπιαγωγείο και του περιβάλλοντος χώρου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με βάση τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:
«Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ότι σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από την ημέρα της παραχώρησης του χώρου στο Δήμο μας, επιλύθηκε και το ζήτημα της αρχικής χρηματοδότησης ύψους 254.000 Ευρώ, για τη διαμόρφωση των αιθουσών που θα στεγάσουν την Προσχολική Εκπαίδευση στο παραχωρηθέν τμήμα της Πτέρυγας Μπόμπολα, με την ένταξή της σχετικής δαπάνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο Πεντέλης.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη εντατικών εργασιών, ώστε να καταφέρουμε ο χώρος να είναι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν από πλευράς υποδομών και εξοπλισμού, δημιουργώντας ένα ιδανικό και υποδειγματικό περιβάλλον για τα μικρά παιδιά.
Ευχαριστώ την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια.
Επίσης τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους συνεργάτες μου, που εκπόνησαν την εισήγηση μας με τις εργασίες που απαιτείται να υλοποιηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας