Εξελέγη το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης

0

Νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη στην Πεντέλη ο κος Λουκάς Μακρής με 18 θετικές ψήφους, 14 άκυρες και 1 λευκό σε σύνολο 33 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων. Σημειώνεται πως ο κος Λ. Μακρής εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Συμβουλος έχει όμως αρκετή εμπειρία καθώς έχει διατελέσει Πρόεδρος ΚΑΠΗ Μελισσίων  την περίοδο 2006-2010 και μέλος του  Δ.Σ. ΟΚΠΑ Δήμου Πεντέλης την περιοδο  2011-2014 καθώς αποτελεί μέλος του Συνδυασμού «Συμπολιτεία» τουλάχιστον για τρεις θητείες και έχει αποδείξει την ικανότητά του να συνεργάζεται για να παραχθεί έργο. Είναι Πτυχιούχος Βοηθός Μικροβιολόγος και Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής ΤΕΙ Θεσσαλονικης ενω εργάζεται ως Υπεύθυνος Δημοσίων  Σχέσεων & Διευθυντής Πωλήσεων σε εταιρία με προϊόντα και υπηρεσίες υγιεινής.

Νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κος Μ. Κολιός ο οποίος μέχρι τη λήξη της προηγουμενης θητείας ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κος Μ.Κολλιός συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία καθώς εξελέγη 30 θετικές ψήφους, 2 άκυρες και 1 λευκό.

Τέλος από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας προτάθηκε και εξελέγη ο κος Κρανιώτης με 19 θετικές ψήφους, 13 άκυρες και 1 λευκό.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο κος Λ. Μακρής ευχαρίστησε και όσους τον ψήφισαν και όσους όχι, και τόνισε πως «πρόθεσή μου είναι να είμαι Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και να τιμήσω αυτόν τον θεσμό. Θα είμαι ανοιχτός σε θετικές προτάσεις προκειμένου να κάνουμε το καλό για την πόλη και τους δημότες και σας καλώ να είστε αρωγοί σε αυτό».

Η Δήμαρχος κα Δ. Κεχαγιά συνεχάρη και τα τρία μέλη που εξελέγησαν και δήλωσε πως «πιστεύω πως μπορείτε να συνεργαστείτε άριστα ώστε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σημειώνεται πως μόνο ο Αντιπρόεδρος συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Οι Πρόεδρος και Γραμματέας που ελαβαν σχεδον ίσο αριθό ψήφων, προφανώς ψηφίστηκαν από περισσότερες από μια παράταξη καθώς η παράταξη της πλειοψηφίας έχει 9 Συμβούλους, οχι όμως από το Σύνολο του Συμβουλίου κάτι που αποτελεί παράξενο καθώς τουλάχιστον ο Προεδρος συνηθίζεται να λαμβάνει την ισχυρή πλειοψηφία και να υπερψηφίζεται και από την αντιπολίτευση ως ένδειξη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του μιας και καλείται από τη θέση αυτή να κρατάει ισορροπίες και να διασφαλίζει την ομαλότητα.