Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας | 16-22 Σεπτεμβρίου 2022

0

SAVE ENERGY – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δήμητρα Κεχαγιά: «Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει σε κάθε μεγάλη δράση! Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος και αποτύπωμα.  Βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας!»

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας την περίοδο 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2023, με δράσεις που επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Το φετινό σύνθημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι: “SAVE ENERGY”.

Πιλοτικές πεζοδρομήσεις κεντρικών οδών, ελεύθερες για περπάτημα, ποδήλατο και πατίνι, ποδηλατική διαδρομή με ενοποίηση κοινοχρήστων χώρων και πλατειών, αθλοπαιδιές, εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, ενημέρωση για την μικροκινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, δράσεις οδικής ασφάλειας για μια πόλη πιο βιώσιμη, πιο φιλική, πιο υγιής!

Σας καλούμε στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος μας, το Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου (ώρα 17:00-21:00) στην πλατεία Ελευθερίας (Άγιος Γεώργιος, Μελίσσια) και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:00-14:00) στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Πεντέλη), για να συμμετέχετε σε δράσεις ενηλίκων, εφήβων και παιδιών με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος (επισυνάπτουμε το πρόγραμμα δράσεων)

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (ώρα 12:30), ελάτε με το ποδήλατο/πατίνι, μικροί και μεγάλοι, για μία ποδηλατάδα με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει σε κάθε μεγάλη δράση, ειδικά όταν αυτή συντελεί στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και την καλυτέρευση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής μας! Εξασφαλίζουμε με σχεδιασμό και πρόγραμμα όσες χρηματοδοτήσεις μπορούμε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για να ολοκληρώσουμε έργα και να υλοποιήσουμε δράσεις ασφαλών μετακινήσεων και εξοικονόμησης ενέργειας. Καλούμε τους συνδημότες μας να αγκαλιάζουν τις προσπάθειες αυτές και να συμμετέχουν ενεργά.

Για την υλοποίηση όλων αυτών, ευχαριστούμε την Τεχνική μας Υπηρεσία και ειδικότερα τον Διευθυντή κ. Χριστίδη και τη συνεργάτη μας κα Τάτση, όπως και την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί και φέτος αυτό το Πρόγραμμα».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Χάνου-Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε: «Φέτος, με σύνθημα «Εξοικονομώ Ενέργεια»,  επιδιώκουμε  να ευαισθητοποιήσουμε  μικρούς και μεγάλους  σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι οποίοι θα στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών μας στην πόλη.  Και φέτος συνεργαζόμαστε με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. – «Πάνος Μυλωνάς», για να διοργανώσουμε  σειρά από βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά με τη βοήθεια προσομοιωτών για παιδιά και ενήλικες σε θέματα αστικής κινητικότητας και οδικής ασφάλειας. Θα είναι χαρά μας η συμμετοχή των συμπολιτών μας».

 

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα δράσεων.

Σας περιμένουμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας