Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πεντέλης τοποθετείται για της αξιοποίηση του χώρου του ΝΙΕΝ

0

Την Πέμπτη 21-05-2020, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης επισκέφτηκε το χώρο του Ν.Ι.Ε.Ν. στα Μελίσσια. Ο δημοτικός σύμβουλός της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο ΝΙΕΝ αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. και της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης για να δούμε την κατάσταση του χώρου.

Καταρχάς επειδή έρχεται καλοκαίρι, ζήσαμε και τον καύσωνα τις προηγούμενες μέρες, ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε σχέση με τον καθαρισμό του χώρου και την πυρασφάλεια.

Δεύτερον χρειάζεται προσοχή στο κτίριο του νοσοκομείου για να μην έχουμε ατυχήματα, είναι γνωστό ότι τα βράδια έρχονται παιδιά.

Τρίτον και πολύ σημαντικό, επειδή θα παραχωρηθεί μάλλον από τον ΕΦΚΑ στο Δήμο Η ΧΡΗΣΗ της έκτασης γύρω από το ΝΙΕΝ και όχι το κτίριο, με σκοπό να γίνει χώρος πρασίνου, εμείς θα δούμε ειδικότερα τη σύμβαση και τους όρους της και θα τοποθετηθούμε ανάλογα, δε θα πάρουμε «γουρούνι στο σακί» όπως λένε.

Ο χώρος αυτός είναι περιουσία που χτίστηκε πάνω στον ιδρώτα και τις εισφορές των ναυτικών, των ναυτεργατών, των εργαζόμενων και όλος ο λαός έχει συμφέρον να λειτουργήσει εδώ ένα κρατικό νοσοκομείο, προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από το Προεδρικό Διάταγμα του 2007, που θα είναι και εγγύηση ότι η δασική έκταση γύρω γύρω θα παραμείνει δασική. Λέμε από τώρα ότι απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία του χώρου και όχι τρίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις όπως αυτές που ανακοινώθηκαν σήμερα, και είμαστε αντίθετοι στις κοστοβόρες εργολαβίες. Απαιτούμε κρατική επιχορήγηση για να είναι ο χώρος ασφαλής για τους κατοίκους. Θέλει επίσης προσοχή γιατί μέσα στο χώρο περνάει η ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου, να αναδειχτεί και να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια των περιπατητών.

Τέλος καλούμε όλους τους Μελισσιώτες και του Πεντελιώτες να αγωνιστούμε ώστε όλος ο χώρος του ΝΙΕΝ, του ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (και δεν το λέμε καθόλου τυχαία για το ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ), μαζί με τις ΕΞΟΧΕΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ να γίνει ένας δημόσιος χώρος πρασίνου ανοιχτός σε όλο το λαό, για τα παιδιά μας, για τους εργαζόμενους, με τα νοσοκομεία του, χωρίς περιττά κτίσματα και εμπορευματοποίηση, με ήπιες αποκλειστικά παρεμβάσεις και χωρίς να πληρώσουν οι δημότες ούτε στους καταπατητές, ούτε στις συμβάσεις των εργολάβων, ούτε μέσω της ανταποδοτικής λειτουργίας του χώρου.»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας