Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμο στη μνήμη των ηρώων στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στα Μελίσσια.

0

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ηρώων και παρέστη στη δοξολογία και στην μαθητική παρέλαση με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στα Μελίσσια.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας:

«Με Λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Αυτή την ξεχωριστή πανηγυρική ημέρα, στεκόμαστε όλοι με συλλογισμό και περίσκεψη, απέναντι στην Εθνική μας Ιστορία η οποία καθημερινά διαστρεβλώνεται, παραποιείται και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Επισημαίνουμε ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, που ολόκληρη η Υφήλιος δοκιμάζεται από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, τις επιπτώσεις της παράλογης εισβολής στην Ουκρανία αλλά και των συνεπειών που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία μας η νόσος του κορονοϊού Covid 19, ο φετινός εορτασμός έχει πολλαπλό ουσιαστικό περιεχόμενο για τις κυρίαρχες ανθρώπινες αξίες της ανθρώπινης ζωής, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η Επανάσταση του 1821 πιο επίκαιρη από ποτέ σήμερα στόχευε στην ανάκτηση μιας χαμένης ελευθερίας και μιας χαμένης δόξας. Παράλληλα όμως, ήταν η προσπάθεια για την ανάσταση ενός έθνους και ταυτόχρονα η ελπίδα του για έναν καλύτερο κόσμο. Τιμούμε λοιπόν σήμερα, εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία.

Οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας και την κοινωνία ολόκληρη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ακολουθώντας το παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας, να  βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και αυτό να εμπνέει και να οδηγεί την  πορεία μας.

Οφείλουμε να σταθούμε ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί ταυτόχρονα, ως ανάχωμα και ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία,  αλλά και απέναντι  σε αυτούς που ξεπουλούν την ιστορία τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Μην ξεχνώντας το πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας και τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη.

Παράλληλα σήμερα, γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου και τη Λύτρωση από την αιώνια αμαρτία.

Δόξα, τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους τους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάσταση και το μεγαλείο του Έθνους μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους, Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας