Καθημερινή απολύμανση δημόσιων χώρων και κτηρίων έως τις 31/7 και ψηφιακές υπηρεσίες – πιστοποιητικά προς τους πολίτες

0

Διαδοχικές Συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής, Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και συνεδρίαση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19

Τρεις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη έγιναν σήμερα στο Δήμο Πεντέλης, για την καλύτερη αντιμετώπιση και προσπάθεια ανακοπής της εξάπλωσης του κορωνοϊου Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην οποία έγινε δεκτή η εισήγηση της Δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος από εδώ και πέρα. Έτσι αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, ο Δήμος να προχωρήσει σε:

 • Καθημερινή απολύμανση σε δημόσιους χώρους και οδούς μέχρι 31/7/20.
 • Καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση των δημοτικών κτηρίων που είναι ανοικτά και θα ανοίγουν σταδιακά μέχρι 31/7/20.
 • Νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών με μια σειρά από 40 πιστοποιητικά που θα εκδίδονται πλέον ψηφιακά.
 • Καθημερινή απογευματινή φύλαξη δημόσιων χώρων για την αποτροπή συγκέντρωσης πολιτών σε αυτούς, που ενέχει κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 • Ένταση των μέτρων προστασίας της υγιεινής των εργαζομένων
 • Ενίσχυση της προσπάθειας για απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου παρά τη μείωση του προσωπικού που προσέρχεται στην εργασία του.

Στη συνέχεια έγινε υπό την προεδρία της Δημάρχου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο μετείχαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και εντεταλμένος του Δήμου για την Πολιτική Προστασία κ. Βλάσσης Σιώμος. Στη συνεδρίαση αξιολογήθηκε η θετική επίδραση όλων των μέτρων που έλαβε έγκαιρα ο Δήμος Πεντέλης όπως:

 • Απολύμανση δημοτικών κτηρίων, σχολείων, παιδικών σταθμών, στο Χαμόγελο του Παιδιού,
 • εγκαιρη απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κλείσιμο ΚΑΠΗ, παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων, του κολυμβητηρίου, των παιδικών χαρών κλπ.,
 • κλείσιμο δημοτικών καταστημάτων και ΚΕΠ και λειτουργία μόνο του Κεντρικού Δημαρχείου,
 • συνεχής καθημερινή απολύμανση των ανοικτών δημοτικών χώρων, πεζοδρομίων, στάσεις λεωφορείων κάδοι σκουπιδιών κα,
 • γραμμή εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων,
 • εξυπηρέτηση πολιτών από το Δήμο, μόνο κατόπιν ραντεβού.
 • Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών, μετά τη σημερινή απόφαση της οικονομικής επιτροπής

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, κ. Βλάσσης Σιώμος, αναφέρθηκε στις απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων στο Δήμο που πραγματοποιήθηκαν με αντισηπτικά και χλώριο που δώρισε συμπολίτης που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, καθώς και στην ενημέρωση μέσω μεγαφώνου, ενέργεια που οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ χαρακτήρισαν πολύ σωστή.  Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Βλάσσης Σιώμος ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας για μάσκες και αντισηπτικά καθώς οι παραγγελίες που έχει κάνει ο Δήμος καθυστερούν λόγω της γενικότερης κατάστασης.  Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Δήμου, τους εθελοντές του Δήμου και του ΣΠΑΠ για την προσπάθεια που καταβάλουν, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας οι οποίοι με χορηγίες τους συνδράμουν την προσπάθεια.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά:

«Λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα δυνατά και ενδεδειγμένα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία στους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. Οι υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας βοηθούν σημαντικά μοιράζοντας γεύματα σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής και την ΚΕΔΕ για την προμήθεια ακόμη περισσότερων μασκών και αντισηπτικών. Θα θέλαμε από την τροχαία να τοποθετηθεί κινητή μονάδα ελέγχου στο δήμο μας, καθώς και την στενή συνεργασία του δήμου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην προσπάθεια περαιτέρω ενημέρωσης των δημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά συμπολίτη μας από την Πεντέλη που πάντα βοηθά στις δύσκολες στιγμές και ο οποίος μας προμήθευσε προστατευτικές μάσκες. Τέλος ευχαριστώ θερμά τους εργαζομένους τους Δήμου και ιδιαίτερα αυτούς της υπηρεσίας καθαριότητας, τους εθελοντές και τους πολίτες που βοηθούν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια».

Η σύσκεψη των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων πραγματοποιήθηκε και αυτή με τηλεδιάσκεψη, σε κλίμα καλής συνεργασίας. Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο, τόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όσο και για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων με εθελοντές μέσα από δομές, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας