Κοινή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης σχετικά με το Πεντελικό

0

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνδυασμοί Δημοτική Συμμαχία, Νέοι Άνθρωποι, Νέα Αρχή, Μπροστά Μαζί για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πεντέλης για το Πεντελικό. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

Επιτέλους, βάλαμε όρια στη διαχείριση του Πεντελικού Όρους

Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση κάνουμε ό,τι αδυνατεί να πράξει η διοίκηση της κ. Κεχαγιά

Με πρωτοβουλία τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης («Δημοτική Συμμαχία», «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», «Μπροστά Μαζί») μπαίνουν επιτέλους όρια στις παρεμβάσεις στο Πεντελικό Βουνό και κυρίως ορθώνονται αναχώματα σε όσους ονειρεύονται επιχειρηματικές δραστηριότητες σε έναν από τους ελάχιστους πράσινους πνεύμονες που έχουν απομείνει στην Αττική.

Η πρότασή μας για ένα Σχέδιο Βιώσιμης Ολιστικής Διαχείρισης Πεντελικού Όρους, μέσα από το οποίο διασφαλίζονται τόσο η προστασία, όσο και η ανάδειξη της περιβαλλοντικής, πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του Βουνού, έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην αυτής της διοίκησης, που επέλεξε να απέχει! Και πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού είναι η διοίκηση που επιδιώκει να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στο Πεντελικό, στον περιβάλλοντα χώρο του Νεκροταφείου Μελισσίων!

Βέβαια, η δήμαρχος προσπάθησε να μας πείσει κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά», αλλά τα πεπραγμένα της και η απόφασή της να μην στηρίξει την πρότασή μας άλλα δείχνουν. Την ακούσαμε, μάλιστα, να μας «εξιστορεί» τα σχέδια που έχει για το αύριο του Πεντελικού, τα οποία μέχρι χθες κρατούσε στο συρτάρι της. Εμείς, παρά τη δικαιολογημένη δυσπιστία μας απέναντι στη διοίκησή της, με χαρά θα περιμένουμε κάθε πρόταση που θα κινείται προς την κατεύθυνση του Σχεδίου που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και το οποίο πλέον είναι απόφαση του Σώματος. Αρκεί οι προτάσεις της να έχουν συνταχθεί στο δημαρχείο Πεντέλης και όχι σε άλλα… κέντρα και να, φυσικά, να μην περιλαμβάνουν κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως αυτή της δημιουργίας ΣΜΑ.

Όμως, μέχρι η δήμαρχος να αποφασίσει να εργαστεί για το καλό του Δήμου, εμείς, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε να φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφίζουμε θέματα που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο στις Κοινότητες Μελισσίων, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης. Γιατί ο Δήμος και οι πολίτες του κουράστηκαν να περιμένουν, παρακολουθώντας μια διοίκηση η οποία αντί να δημιουργεί εξελίξεις, τρέχει «αγκομαχώντας» να τις προλάβει…

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας