Έκθεση Πολιτισμού της Ζάμπια στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

0

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου το Προξενείο της Ζάμπια παρουσίασε υπό την  αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και την υποστήριξη της Heritage & Museums (Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά & Μουσεία) την πρώτη έκθεση Πολιτισμού της Ζάμπια στην Ελληνική Δημοκρατία στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης υποδέχτηκε την Πρόξενο της Ζάμπια κα Rose Chizi και στον χαιρετισμό του παρουσίασε στους προσκεκλημένους τον Δήμο Πεντέλης και τόνισε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Πεντέλης η επιλογή του για την προβολή των Πολιτιστικών Κοινωνικών και άλλων δεδομένων της χώρας της Ζάμπια. Αγκαλιάζουμε με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση στα πλαίσια της Πατροπαράδοτης Ελληνικής φιλοξενίας, την πρωτοβουλία  σας αυτή και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε εφικτή συνεργασία προς όφελος των λαών της Ζάμπια και της Ελλάδας».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Γεώργιος Δημαράς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Φώτης Χρυσικός, την οργάνωση και την παρουσίαση είχε ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ενώ την έκθεση προλόγισε ο ιστορικός τέχνης κος Λεόντιος Πετμεζάς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας κα Αικατερίνη Αρμενάκη, ο Εθελοντής Σύμβουλος του Δημάρχου κος Κωνσταντίνος Καζάκος, ο Στρατηγός ε.α. κος Χρήστος Τόιλος, ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κος Ηλίας Βιλιώτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σάββας Βορέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Μουαμελετζής, Παναγιώτης Μούστρης-Πρόεδρος ΟΠΑΘ, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Βορέας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μαγιάτης, Αθανάσιος Μπάρκας, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ κος Βασίλης Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, η Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Δήμου κα Αγνή Ζώη, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΠΑΘ κα Ευαγγελία Φετάνη, τα Μέλη Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κ.κ. Νίκος Οικονομίδης, Σπύρος Ξάφης, ο πρ. Αντιδήμαρχος Μελισσίων κος Βασίλης Κωστόπουλος, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων κος Γιάννης Κρουστάλλης, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κος Παναγιώτης Γκατζόλης, αντιπροσωπίες των Προξενιών της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Νικαράγουας, της Νιγηρίας, της Κένυας, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας