Ο Βλάσσης Σιώμος στην εκδήλωση-ομιλία του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Μελισσίων με θέμα «Καθοδηγώντας τους έφηβους στα Social Media»

0

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος παραβρέθηκε σε εκδήλωση – ομιλία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, με θέμα «Καθοδηγώντας τους έφηβους στα Social Media. Βασικές Αρχές Personal Branding».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ανέλιξη» και υλοποιείται στο πλαίσιο δωρεάν Κοινωνικής Προσφοράς της Ανέλιξης, για τη σχολική χρονιά 2018-19. Απευθύνεται σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των βαθμίδων και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ενδυνάμωση – Επιμόρφωση Γονέων».

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης και Επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, Δήμητρα Κεχαγιά.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε σήμερα μία εξαιρετική ενημερωτική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

Η σημερινή ομιλία μας θύμισε για άλλη μία φορά ότι το διαδίκτυο αποτελεί μέρος της ζωής των σημερινών παιδιών ακόμη και σε πολύ νεαρές ηλικίες. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι όπως και στον φυσικό κόσμο, έτσι και στον διαδικτυακό υπάρχουν κίνδυνοι, τους οποίους οι ανήλικοι δεν είναι αναπτυξιακά έτοιμοι να διαχειριστούν. Επιπλέον, η ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο δίνει την ευκαιρία και στις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης να εκφραστούν με διάφορους τρόπους.

Για το λόγο αυτό οι γονείς είναι σημαντικό να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τα παιδιά να αποφεύγουν ή να προλαμβάνουν τις διαδικτυακές κακοτοπιές, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι τεχνικές γνώσεις. Το πρόβλημα οξύνεται βέβαια στην περίπτωση των εφήβων και άρα οι γονείς πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μαζί με τα παιδιά, τους κινδύνους του Διαδικτύου, αλλά κυρίως της Κοινωνικής Δικτύωσης, δίχως αυτό να τους τρομάζει ή να τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Υπό αυτή την έννοια η σημερινή ενημερωτική ομιλία ήταν εξόχως χρήσιμη και απόλυτα διαφωτιστική για το πως οι γονείς θα πρέπει μαζί με τα παιδιά να αντιμετωπίσουν, τόσο τις προκλήσεις που προσφέρει η Κοινωνική Δικτύωση, αλλά και να προλάβουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πολλά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του συλλόγου κα Ξένια Καρακάση αλλά και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων καθώς και στην εκπρόσωπο του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ανέλιξη» κα Ελπίδα Καραγιάννη για την εξαιρετική ενημέρωση».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας