ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

0

«Τι είχες Γιάννη…»

‘Ένας ακόμα αντιδραστικός προϋπολογισμός στο Δήμο Πεντέλης, με ψήφους 10 υπέρ και 19 κατά. Ως  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αναδείξαμε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που είναι κομμένος και ραμμένος στις υποδείξεις του οικονομικού παρατηρητηρίου υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική διαχρονικά.

Για ακόμα μια χρονιά η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται (πόσο ακόμα πια;;;)  μετακυλώντας το βάρος των δαπανών στο δημότες.

  • Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της «πυροπροστασίας» που από 355.000€ πού ήταν πέρυσι, το κράτος θα δώσει φέτος μόνο 75.000€ . Στην σχολική καθαριότητα από 133.000€ πέρυσι , το ποσό φέτος είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ!!!
  • Συνεχίζονται ακάθεκτες οι αναθέσεις μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους και μελετητικά γραφεία, με την αιτιολογία της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς να υπάρχει καμιά πρόβλεψη (παρά τις συνεχείς διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης) για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτό που δεν λένε βεβαίως είναι ότι η μεθοδευμένη υποστελέχωση των υπηρεσιών, αποτέλεσε πρόσχημα που χρησιμοποίησαν όλες οι διοικήσεις ως σήμερα, για να εκποιηθούν υπηρεσίες του δήμου τόσο επί δημαρχίας Κεχαγιά όσο και επί Στεργίου αλλά και Γραφάκου.
  • Για ακόμη μια φορά δεν προκύπτει από κανένα κονδύλι η ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Μετά από τους ήδη 64 νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα κι ενώ είναι κοινό μυστικό η παθογένεια του τόσο δοκιμασμένου – από καιρικά φαινόμενα και καταστροφές – δήμου Πεντέλης , η δημοτική αρχή ταΐζει ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες και εργολάβους αφήνοντας τους δημότες στην τύχη τους.
  • Εξακολουθεί και σε αυτόν τον προϋπολογισμό να κυριαρχεί η ανταποδοτικότητα και η εμπορευματοποίηση όλων των υπηρεσιών σε αθλητισμό και πολιτισμό, στους παιδικούς σταθμούς κ.λ.π.
  • Άχνα δεν βγήκε για μειώσεις σε δημοτικά τέλη , ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που η ενέργεια και τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πιάσει κόκκινο. Καμιά φροντίδα για αντιπλημμυρικά έργα !

Είναι ξεκάθαρο ότι όλο το βάρος για ακόμα μια χρονιά θα το σηκώσουν οι δημότες και οι μικροέμποροι, αφού το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από εκείνους.

Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες! Αποτελεί πιστό συνοδοιπόρο των κυβερνήσεων, συγκαλύπτει και εξωραΐζει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, «βάζει πλάτη» στην προώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στη διοχέτευση «δώρων» εκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους, εις βάρος της ζωής, του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι συνένοχοι! Η κριτική τους κινείται στη λογική της διαχείρισης. Κανένας δεν αποκαλύπτει την πραγματική αιτία της υποχρηματόδοτησησ των δήμων. Η διαφωνία τους έγκειται σε δευτερεύοντα θέματα και όχι στην ουσία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε γραμμή αντιπαράθεσης με όλες αυτές τις πολιτικές. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών του δήμου. Θα συνεχίσει να απαιτεί τη δραστική μείωση των δημοτικών τελών με ταυτόχρονη αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.  Καλεί τα λαϊκά στρώματα της πόλης να καταδικάσουν και να αντισταθούν στην πολιτική που καταδικάζει τον λαό μας να ζει στην αβεβαιότητα, Να απαιτήσουν άμεσα τη μείωση της δημοτικής φορολογίας και την αύξηση των δαπανών από τον ΚΠ προς την τοπική διοίκηση για την προώθηση των αναγκαίων έργων που αφορούν τη ζωή και την προστασία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας