Με άμεσες παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκε η κακοκαιρία στο Δήμο Πεντέλης

0

Η πρόσφατη κακοκαιρία δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο Δήμο Πεντέλης και τα περιστατικά που προκάλεσε ο χιονιάς αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου την Πολιτική Προστασία, και τον ΣΠΑΠ.

Την ημέρα των Θεοφανείων όταν ξεκίνησε η χιονόπτωση πρόσκαιρα προκλήθηκε συμφόρηση καθώς οι πολίτες, προσπάθησαν να απομακρυνθούν για να μην αποκλειστούν. Με έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου και της Τροχαίας το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σύντομα προκειμένου και οι πολίτες να μην κινδυνεύσουν ή να ταλαιπωρηθούν αλλά κυρίως να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος για λόγους ασφαλείας καθώς το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης βρισκόταν σε εφημερία. Η μετά από δίωρο επέμβαση της τροχαίας, είχε σαν αποτέλεσμα, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα από την πλατεία της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη μέχρι και τον κόμβο της Νέας Πεντέλης να αποκατασταθεί.

Σε δηλώσεις της κατά την κορύφωση της κακοκαιρίας η Δήμαρχος κα Δ. Κεχαγιά ανέφερε πως «Από νωρίς το μεσημέρι, βρίσκομαι μαζί με τα συνεργεία του Δήμου επί τω έργω, προσπαθώντας να κρατήσουμε τους δρόμους καθαρούς και χωρίς χιόνι καθιστώντας το Δήμο Πεντέλης λειτουργικό και χωρίς προβλήματα παρά τον “Ηφαιστίωνα”».

Δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και εθελοντές παρέμειναν σε επιφυλακή, και το ΚΕΠΙΧ του Δήμου Πεντέλης, λειτούργησε σε 24ωρη βάση ενω άμεση ήταν και η παρέμβαση του Δήμου στις περιπτώσεις δέντρων που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Ο Δήμος Πεντέλης με ίδια μέσα, αλλά και με την υποστήριξη του ΣΠΑΠ, καθάρισε τους δρόμους προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία προς τα Νοσοκομεία Παίδων και 414 που ήταν σε Εφημερία και στο ΠΙΚΠΑ, ενώ φρόντισε να παραμείνουν καθαρές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες που διατρέχουν το Δήμο.

Παράλληλα, ανταποκρίθηκε άμεσα και με επιτυχία σε αιτήματα πολιτών για εκχιονισμό δρόμων, ενω οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Πεντέλης, παρέμειναν σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ρεπορτάζ: Αρχοντούλα Αναστασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας