Mε μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Δράση Αναδάσωσης από τον  Σ.Π.Α.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

0

Παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή χιλίων περίπου μαθητών μία ακόμη Δράση Αναδάσωσης από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στις παρυφές του Πεντελικού, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η αναδάσωση, η οποία έγινε και αυτή όπως και η προηγούμενη με τη μέθοδο της σποροφύτευσης βελανιδιών είχε σκοπό την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών.  Πολυάριθμοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Δούκα αλλά και των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» της Κορίνθου, στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών τους Προγραμμάτων, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, διασκεδάζοντας παράλληλα με το νέο τρόπο φύτευσης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν βελανίδια συμπληρώνοντας τα αναδασωμένα από τους συμμαθητές σημεία πέριξ του Νοσοκομείου. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση  στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, από το Δασαρχείο Πεντέλης ο δασολόγος Γιώργος Παπαδιάς με τους συνεργάτες του, ενώ συμμετείχαν επίσης η Κίνηση «Φυτεύουμε Βελανιδιές» και η κα Αντιγόνη Ιωαννίδου, ο Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος «Η Αμαδρυάδα» και ο Αντιπρόεδρος του Μανώλης Θεοδωρίδης, καθώς και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας. Παρόντες όπως πάντα βέβαια ήταν και οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π, οι οποίοι μοίρασαν εξοπλισμό και καθοδήγησαν παιδιά και εκπαιδευτικούς στη φύτευση.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε και πάλι κοντά μας μαθητές σχολείων από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, όπως στις περισσότερες αναδασώσεις μας τα τελευταία χρόνια, αλλά επίσης και μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» ένα σχολείο που εδρεύει στην Κόρινθο, το οποίο με χαρά καλωσορίζουμε σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, η οποία έγινε και πάλι με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή, παρά την παγωνιά που επικρατούσε.

Τα τελευταία χρόνια ο Σ.Π.Α.Π. έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών.  Με μεγάλη μας χαρά κάθε φορά βλέπουμε, την θετική ανταπόκριση, την ευαισθησία, το ζήλο και την προθυμία των παιδιών και των εκπαιδευτικών να αναβιώσει το περιβάλλον και να γίνει και πάλι πράσινο το Πεντελικό.

Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις, επειδή θεωρούμε υπέρτατο ότι χρέος μας είναι να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αλλά και γιατί φιλοδοξούμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό που εμείς παραλάβαμε.  Παράλληλα θα συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες δράσεις που απευθύνονται στη νέα γενιά, τις οποίες η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες  τις δράσεις του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, ΤΥΠΟΣ Κηφισιάς, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες amarysia.gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ και VrilissiaNews, τη Δ.ΕΠ.Α. το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα σούπερ μάρκετς ΑΒ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 1η Αναδάσωση του 2019 στις 27 Ιανουαρίου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας