Με τη σκληρή προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία η πόλη και αποκαθίστανται οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση 

0

Το 90% των δρόμων της πόλης είναι ανοικτοί από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, σε λιγότερο από 20 ώρες από το πέρας της σφοδρής χιονόπτωσης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ολόκληρη την Αττική ήταν οι  διακοπές της ηλεκτροδότησης εξαιτίας των πτώσεων δένδρων και κλαδιών πάνω σε καλώδια ρεύματος μεσαίας. Στο Δήμο σημειώθηκαν πάνω από 250 πτώσεις δένδρων και κλαδιών σε δρόμους.  Ο ΔΕΔΔΗΕ που έχει την αποκλειστική ευθύνη της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνει σε αποκατάσταση των ζημιών και η ηλεκτροδότηση σταδιακά επανέρχεται στις γειτονιές της πόλης και σύμφωνα με τον οργανισμό αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά απέστειλε πρόταση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, για την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που θα περιορίσει στο ελάχιστο αντίστοιχα περιστατικά διακοπών ρεύματος.

Ο Δήμος Πεντέλης παρά τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, παρέμεινε επί ποδός για τρία συνεχή 24ωρα, ώστε να διατηρήσει συνεχώς ανοικτές τις βασικές λειτουργίες της πόλης με ουσιαστικά αποτελέσματα:

(α) Η πρόσβαση στα Νοσοκομεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου, παρέμεινε ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, με δεδομένο ότι το βασικό οδικό δίκτυο της πόλης ήταν ανοικτό διαρκώς.

(β) Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, σε λιγότερο από 20 ώρες από τον τερματισμό των σφοδρών χιονοπτώσεων, είναι ανοικτό το οδικό δίκτυο κατά 90%. Σχεδόν το σύνολο της πόλης των Μελισσίων, καθώς και το σύνολο του βασικού και δευτερεύοντος δικτύου του Δήμου,

(γ) Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε και η διάνοιξη στα δύσκολα ιδιαίτερα ανηφορικά σημεία της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης.

(δ) Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε όπως τις τρία προηγούμενα βράδια,  η αναγκαία ρίψη άλατος.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου και το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκαν εκατοντάδες κλήσεις πολιτών για αιτήματα, μεγάλο μέρος των οποίων ικανοποιήθηκε αποτελεσματικά.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και δήλωσε: «Ο μηχανισμός του Δήμου λειτούργησε αποτελεσματικά. Ευχαριστώ τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους να κρατήσουν τους δρόμους της πόλης καθαρούς. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το χειρότερο χιονιά των τελευταίων 15 ετών. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη βοήθειά τους».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας