Παρέμβαση Αρχηγού Δημοτικής Συμμαχίας Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη για το ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

0

Αν υπάρχει ένας χώρος στον οποίο αναδεικνύεται η ανθρωπιά είναι η Παιδεία και η Υγεία κατά κύριο λόγο. Τη δεκαετία του ’50, που μεγαλώναμε στην Πεντέλη, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το σημερινό αναρρωτήριο Πεντέλης είχαν 2000 παιδιά κι έσφυζαν σε προσφορά υγείας και περίθαλψης για το παιδί. Η Πεντέλη, περιοχή προικισμένη από το Θεό, λειτούργησε, κυρίως λόγω της καλής οξυγόνωσης του περιβάλλοντός της, ως τόπος προσφοράς υγείας για το παιδί, για τον ενήλικα, για τον στρατιωτικό, για τον άνθρωπο γενικά. Σήμερα με τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων ετών, χάνονται μονάδες υγείας στον Δήμο Πεντέλης (Παπαδημητρίου-Μπόμπολα-ΝΙΕΝ), άλλες απαξιώνονται (Φλέμινγκ-Τσαγκάρη-Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης-Αναρρωτήριο Πεντέλης) και όσες τελικά μένουν , προσπαθούν να επιβιώσουν υποστελεχωμένες. Υπόψιν ότι ο πληθυσμός της περιοχής τη δεκαετία του ’50 ήταν περίπου το 10 %  του σημερινού πληθυσμού.

Ο Δήμος έδωσε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2013, που προσπάθησε η τότε κυβέρνηση να κλείσει το Νοσ. Φλέμινγκ – Τσαγκάρη και το πέτυχε.

Το Νοσοκομείο Παίδων είναι τόπος ιερός για τα παιδιά και τις οικογένειες όχι μόνο για την Πεντέλη αλλά και για το σύνολο της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.

Απαιτείται άμεση αντίδραση σε όλα τα επίπεδα. Η φιλοσοφία ‘νοσοκομείο να γίνεται παιδικός σταθμός’ και να περνάει χωρίς να ανοίξει μύτη, πρέπει να τελειώσει ανεπιστρεπτί.

Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας και για το αυτονόητο που είναι η υγεία τους.

Το θέμα που δημιουργείται για τα παιδιά και την ταλαιπωρία των γονέων της περιοχής, είναι τεράστιο και πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν το μήνυμα και να ενεργήσουν άμεσα για την διόρθωση ή την ανάκληση των αποφάσεών τους.

                                           Δημήτριος Στεργίου Καψάλης

                                           Πρώην Δήμαρχος Πεντέλης Επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας