Παρέμβαση του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» Δ. Στεργίου Καψάλη για την απόφαση συγκρότησης επιτροπής ορίων Δήμου Πεντέλης – Ραφήνας Πικερμίου

0

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Δ. Στεργίου Καψάλης:

Διάβασα σήμερα το σχετικό (αρ.πρωτ. 121073/4-10-2021/Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης) για τη συγκρότηση επιτροπής διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 11 του Ν. 3463/2006.

Η ανησυχία μου εντάθηκε όταν έμαθα ότι συγγενείς του Δημάρχου Ραφήνας μαζεύει υπογραφές από κατοίκους του οικισμού της Νταού σχετικά με την προσάρτησή της στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Γνωρίζοντας ότι ο Υπουργός Εσωτερικών εκλέγεται στο υπόλοιπο Αττικής και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή απορώ πως δέχεται τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής.

Η απόφαση αυτή αγνοεί ότι:

Η Πεντέλη και η Νταού Πεντέλη συνδέονται ιστορικά, θρησκευτικά και για τη Σαρακατσανέικη φυλή μας από τον 15ο αιώνα όταν:

Ιδρύθηκε η Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης με μετόχιό της αργότερα την ιδρυθείσα Ιερά Μονή Πεντέλης και τη διακίνηση των καλόγηρων των Μονών μεταξύ τους.

Ιδρύθηκε η Ιερά Μονή Πεντέλης με μετόχιό της στη συνέχεια την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης καταστάσεις που τεκμηριώνουν το στενό θρησκευτικό δέσιμο της Πεντέλης με τη Νταού Πεντέλη.

Από το 18ο αιώνα η Σαρακατσαναίοι (συνάφια μου) διακινούσαν τα γιδοπρόβατά τους χειμώνα καλοκαίρι Νταού-Καλίσσια-Πεντέλη και τα γάλατα των αιγοπροβάτων τους από Νταού και Πεντέλη στην Αυλώνα (σημερινή ανθούσα).

Οι Σαρακατσαναίοι της Νταού και της Πεντέλης νοίκιαζαν τα λιβάδια τους από την Ιερά Μονή Πεντέλης.

Το πρώτο σχέδιο γεωργοκτηνοτρόφων του Πλαστήρα έγινε το 1952 ως Νταού Πεντέλη.

Ασφαλτοστρώσεις, παιδική χαρά, νερό ΕΥΔΑΠ και πολλά άλλα είναι μερικά μόνο από τις πολλές τελευταίες επεμβάσεις του Δήμου Πεντέλης στον οικισμό της Νταού Πεντέλης.

Η Νταού Πεντέλη ανήκει στην εκλογική Περιφέρεια Βορειοανατολικής Αττικής ενώ ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στην εκλογική περιφέρεια υπόλοιπο Αττικής.

Από όλα τα παραπάνω σαφώς προκύπτει ότι η Νταού Πεντέλη ανήκει ιστορικά γεωγραφικά και ανθρωποκεντρικά στον ορεινό Δήμο Πεντέλης και πρέπει να συνεχίσει να ανήκει στον ορεινό Δήμο Πεντέλης και δε μπορεί να αποτελέσει τμήμα παράλειου Δήμου με άλλα γεωγραφικά και ανθρωποκεντρικά δεδομένα.

Αν πρέπει κάτι να μελετηθεί στα όρια Δήμου Πεντέλης και Δήμου Πικερμίου είναι:

Η προσάρτηση του οικισμού Ντράφι στο Δήμο Πεντέλης καθόσον αυτός εξυπηρετείται πλήρως από το Δήμο Πεντέλης (σχολεία, Πολιτιστικά Κέντρα, Πνευματικά Κέντρα λοιπές Δημοτικές εγκαταστάσεις, Καταστήματα κλπ) και αναπτύσσεται στις πλαγιές του Πεντελικού.

Καλώ σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου Πεντέλης μόνιμα ευαίσθητης σε τέτοια θέματα που προσβάλουν την ταυτότητα του Δήμου μας,  να λειτουργήσει προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την απόσυρση του εγγράφου συγκρότησης επιτροπής που προσβάλλει ιστορικά θρησκευτικά και ανθρωποκεντρικά όλους μας (θα σας ενημερώσω σύντομα τηλεφωνικά για την ημέρα, τόπο και χρόνο της συνάντησής  μας).

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας