Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

0

 

  • Αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019

Συνήλθε την  Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00μμ,  έπειτα από την πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση  και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τα μέλη των Εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχία αντιμετώπισης της αντιπυρικής περιόδου 2018.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε τη προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισημαίνοντας ότι για τη επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων ζήτησε τη συνεχή  επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων ζητήθηκε ο επιμελής καθαρισμός των φρεατίων, ο καθαρισμός των ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και η προετοιμασία και ο έλεγχος του αντλητικού εξοπλισμού.

Για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. ζήτησε την επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης, την αυτοψία στους χώρους συγκέντρωσης και την εξασφάλιση απαραίτητου υλικού (σκηνές, κουβέρτες, στρώματα κλπ.).

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος,  ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Σεβαστός Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος,  ο Διοικητής του Νοσοκομείου 414 ΣΝ  Ταξίαρχος Δημήτριος Τσοκάνας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. Ευάγγελος Τριγώνης, από τη Τροχαία Αγίας Παρασκευής η Υποδιοικήτρια Αστυνόμος Α’ κα Μαρία Καλαϊτζίδου από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών  ο Επιπυραγός κος Δημήτριος Χιόλος, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών  ο Επιπυραγός κος Θεόδωρος Νωτόπουλος,  από την Περιφέρεια Αττικής οι κ.κ. Θεοδώρα Καπατσέλη, Ηλίας Σοντόρης και Πέτρος Ρίζος, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κος Νίκος Λιάκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης ο κ. Κώστας Κωνσταντάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Πεντέλης κος Ιωάννης Ξανθάκος και υπάλληλοι του Δήμου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας