Συνέντευξη Τύπου της Υποψήφιας Δημάρχου Πεντέλης κας Δ. Κεχαγιά

0

 

Δήμητρα Κεχαγιά: «H ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι η μοναδική σταθερή, αξιόπιστη δύναμη που δικαιώθηκε και αποτελεί την μόνη εναλλακτική λύση»

 

Με στόχο την πρωτιά από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και νίκη τη δεύτερη Κυριακή η υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης κα Δ. Κεχαγιά παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου και παρέθεσε τις απόψεις της για τη διακυβέρνηση του Δήμου.

Η κα Δ. Κεχαγιά στιλίτευσε το ρόλο της σημερινής Δημοτικής Αρχής τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «με τη σημερινή δημοτική αρχή η πόλη έχει πέσει σε λήθαργο, διότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε σε επίπεδο υποδομών, ενώ παράλληλα έχει επιβαρυνθεί και η καθημερινότητα.  Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί να είναι ο Δήμαρχος της επόμενης δεκαετίας, τον έχει προσπεράσει η εποχή μας και η πόλη, που έχει ήδη χάσει εννέα χρόνια και δεν μπορεί να χάσει άλλα τέσσερα».  Μάλιστα σημείωσε πως αυτές τις διαπιστώσεις που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχει κάνει εδώ και 8 χρόνια, σήμερα τις αποδέχονται και αρκετοί άνθρωποι που πορεύθηκαν μέχρι χθες με τον κ. Στεργίου.

Η κα Δ. Κεχαγιά τοποθετήθηκε και για το σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει από τις ερχόμενες εκλογές και τόνισε πως «είναι ένα σύστημα που δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα στη διοίκηση του δήμου, άρα υπάρχει κίνδυνος να έχουμε χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ απέναντι σε αυτό το σύστημα τοποθετείται υπεύθυνα. ‘Οπως έπραξε μέχρι σήμερα, το ίδιο θα πράξει και στη συνέχεια. Θα ψηφίζει σταθερά την επόμενη τετραετία, όλες τις αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες για την ομαλή λειτουργία του δήμου, καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα.

Για αυτό καλούμε σήμερα, την επίσης μεγάλη παράταξη της πόλης μας, αυτή του κ. Στεργίου, να δεσμευθεί σε αυτή τη λειτουργία, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ότι την επομένη των εκλογών και ο Δήμος θα λειτουργεί και έργα θα γίνονται στην πόλη. Το ίδιο καλούμε να πράξουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνη στάση για το σύνολο της αυτοδιοίκησης».

Στη συνέντευξή της η κα Δ. Κεχαγιά αναφέρθηκε και στους βασικούς άξονες που απαρτίζουν το πρόγραμμα του Συνδυασμού. Πιο συγκεκριμένα πολύ ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται τα πολεοδομικά ζητήματα και η απόκτηση ελεύθερων χώρων. Στην τοποθέτησή της σημείωσε πως «Διαμόρφωση των όρων για το μέλλον της πόλης. Εδώ μιλάμε για ολοκλήρωση των αναγκαίων πολεοδομικών διαδικασιών, την απόκτηση αναγκαίων χώρων για το δήμο, τη δημιουργία νέων υποδομών στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στο πολιτισμό. Ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του βουνού».

Έμφαση έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος Πεντέλης και στα ζητήματα της καθημερινότητας που όπως επεσήμανε είναι ιδιαίτερα παραμελημένα και σημείωσε πως «Η βελτίωση της καθημερινότητας που έχει επιβαρυνθεί αισθητά από τις παραλήψεις της σημερινής δημοτικής αρχής. Η καθαριότητα έχει επιβαρυνθεί, η ασφάλεια στην πόλη είναι ανύπαρκτη, η κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων κακή, κυκλοφοριακό και στάθμευση, όπου οκτώ χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε».

Τέλος αναφέρθηκε και στην ψηφιακή εποχή τονίζοντας πως «Να περάσουμε το Δήμο μας και τους πολίτες του, στην ψηφιακή εποχή, που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ποτέ στο Δήμο μας».

Όσο για το ποιό είναι το δυνατό σημείο του Συνδυασμού, αυτό που κάνει τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ να ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους η κα Δ. Κεχαγιά υπογράμμισε πως το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ θα είναι ευρύ, ανανεωμένο, θα απαρτίζεται και από νέα στελέχη που έχουν εμπειρία, γνώσεις, δυνατά βιογραφικά, γεγονός που δημιουργεί μια ιδιαίτερη δυναμική για την πόλη.  Όσο για την ίδια υπενθύμισε ότι είναι ήδη Δημοτικός Σύμβουλος πάνω από 10 χρόνια, διετέλεσε Αντιδήμαρχος έως το 2010, ενώ παράλληλα έχει την εκπαιδευτική υποδομή και εμπειρία που της παρέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στα οποία και έχει φοιτήσει, ενώ παράλληλα έχει γνώση και σημαντική εμπειρία από την ενασχόληση της στη δημόσια διοίκηση, στην αυτοδιοίκηση και στα πολεοδομικά και τεχνικά θέματα και δήλωσε πως

«Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, έχουν την ικανότητα την εμπειρία και τις γνώσεις, ώστε να υπηρετήσουν και τους τρεις προγραμματικούς μας στόχους» και δήλωσε πως «Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, είναι σήμερα η μοναδική σταθερή, αξιόπιστη δύναμη που δικαιώθηκε και αποτελεί στην εναλλακτική λύση για την πόλη. Και αυτό γιατί διαθέτει πολλά και νέα στελέχη που έχουν εμπειρία, γνώση δημόσιας διοίκησης, όραμα και κυρίως έχουν μάθει να λειτουργούν συνθετικά και συλλογικά».

Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις στελεχών, η Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε ότι το 85% των στελεχών της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ εξακολουθούν να είναι μέλη της παράταξης, είναι ενεργά και παρόντα στην προσπάθεια του συνδυασμού προς τις εκλογές και τόνισε πως «αυτό μου δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία για νίκη τον επόμενο Μάιο». Όσο για τους ανθρώπους που αποχώρησαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφόσον έχουν τις ίδιες πολιτικές αντιλήψεις να ξανασυζητήσουν. Τέλος για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους Συνδυασμούς η κα Δ.. Κεχαγιά σημείωσε πως αυτό μπορεί να είναι εφικτό αν συμφωνήσουν στη στήριξη των τεχνικών θεμάτων, των έργων υποδομής και λειτουργίας του Δήμου και σχολίασε πως «δεν θα πάμε να εφαρμόσουμε κάτι παράλογο. Μόνο ότι είναι καλό για την πόλη».

 

 

 

Αρχοντούλα  Αναστασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας