Πρ. Δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου «Ελπίδα» ΥΠΑΡΧΕΙ είμαστε εδώ.

0

Παρακολούθησα και παρακολουθώ την σε εξέλιξη και δυστυχώς δεν ξέρω για πόσο, κακή αντιμετώπιση της ισχυρής χιονόπτωσης «Ελπίδα», τόσο στον τόπο μας Πεντέλη-Νέα Πεντέλη-Μελίσσια, όσο και στην Αττική ευρύτερα.

Λαμβάνω τηλεφωνικά, διαδικτυακά και δια ζώσης από συμπολίτες, την αγωνία σας για την αντιμετώπισή της, λόγω της απουσίας εν πολλοίς ή ελλιπούς και ατελέσφορης λειτουργίας της κρατικής μηχανής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Λαμβάνω επίσης με ικανοποίηση τις τιμητικές αναφορές σας, στο πρόσωπό μου, για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων επί 21 χρόνια στην Πεντέλη και ειδικότερα για τις σοβαρές χιονοπτώσεις των ετών 2003 και 2008 που αντιμετωπίσαμε, με επιτυχία.

Ικανοποιώντας επώνυμα έγγραφα αιτήματα δημοτών, πρώην δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και του νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασιλείου Μπούρα και του Συνδυασμού «Πεντέλη Επανεκκίνηση», να αναλάβω το συντονισμό του έργου αντιμετώπισης της κατάστασης, δηλώνω ότι τελούσα, τελώ και θα τελώ μόνιμα, σε ετοιμότητα υλοποίησης σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πολιτική προστασία του δήμου Πεντέλης τα 21 χρόνια που είχα την τιμή να τη διοικήσω ως υπεύθυνος, ως Δήμαρχος, ως επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας, την έκριναν, στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, ως άριστο και υπεύθυνο φορέα προσφοράς προς τον πολίτη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και κανένα «κοράκι» που αν του δώσουν το φτυάρι να φτυαρίσει θα το πιάσει ανάποδα, μπορεί να την καπηλεύεται.

Παραδώσαμε ένα σύστημα αντιμετώπισης χιονοπτώσεων πλήρως εξοπλισμένο, οργανωμένο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, κατά γενική ομολογία και σήμερα βλέπουμε μια οικτρή κατάσταση διάλυσης και αναποτελεσματικότητας. Διερωτηθείτε γιατί δεν λειτούργησε τίποτα?

Πρέπει από χθες να αρχίσουμε να χτίζουμε τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης της 1ης Ιανουαρίου 2024 με ανθρώπους πείρας, γνώσης, ήθους, χαρακτήρα, διάθεσης προσφοράς, όλοι μαζί. Με τα λίγα υγιή και ικανά πρόσωπα του χθες που προσπαθώντας να «αξιοποιήσουν» τον Κλεισθένη και να προωθήσουν το νέο που ήταν παλιό, στήριξαν συλλήβδην κομματοκεντρικά την παρούσα διοίκηση του δήμου και οδήγησαν το δήμο στη διοικητική του διάλυση και τους δημότες σε απόγνωση. Με πολύ αίμα καταξιωμένων στην κοινωνία ατόμων ΜΟΝΟ με διάθεση προσφοράς για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Μελισσιώτες, Νεοπεντελιώτες, Πεντελιώτες συστρατευτείτε, φτάνει πια ο κατήφορος της αδιαφάνειας, της ανεπάρκειας, του εγωκεντρισμού, του ευτελισμού του τόπου μας. Ο Δήμος υπόδειγμα στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και όχι μόνο, Παναττικά και Πανελλαδικά πρέπει να ξαναστηθεί για το καλό μας.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων νέα σχεδίαση, νέα οργάνωση, εθελοντισμός, νέος σύγχρονος εξοπλισμός πάντα στα χνάρια της παλιάς φιλοσοφίας μας «τίποτα στην τύχη» για τον τόπο, την ασφάλεια και τη σιγουριά των οικογενειών μας και των περιουσιών μας.

Παραμένει πάντα βασική μας αρχή «Δήμος – Υπηρέτης του Πολίτη»

 

                                                                Δημήτριος Στεργίου Καψάλης

                                                                Τέως Δήμαρχος Πεντέλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας