Πρωινή συνάντηση Αλκιβιάδη Στεφανή – Δήμητρας Κεχαγιά, ως αποτέλεσμα της επιστολής της Δημάρχου

0

Αλκιβιάδης Στεφανής: Θα μελετηθεί εκ νέου το θέμα 

Δήμητρα Κεχαγιά: Πιστεύω πλέον στη θετική για εμάς έκβαση του θέματος

 

Την Κυριακή 27/10 στις 8:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου Πεντέλης κ. Δήμητρας Κεχαγιά, με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ειδικό συντονιστή για τη μετακίνηση αιτούντων άσυλο από τα νησιά, μετά τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει η Δήμαρχος Πεντέλης στoν κ. Στεφανή, την περασμένη Πέμπτη 24/10. Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Υφυπουργού, συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Πεντέλης η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Καρβουνάκης.

Η συζήτηση αφορούσε την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας περί παραχώρησης της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την φιλοξενία μεταναστών/προσφύγων και κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα.

Η Δήμαρχος κα. Δήμητρα Κεχαγιά δια ζώσης ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της και ζήτησε για ακόμα μια φορά, να μην χρησιμοποιηθεί η πτέρυγα Μπόμπολα του Αμαλία Φλέμιγκ για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων και ο δήμος να ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σχετικά: «Θα μελετήσουμε εκ νέου εκτενώς το ζήτημα σε πλήρη συντονισμό και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού».

Μετά τη συνάντηση η Δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε:

«Πλέον μετά από τη σημερινή συνάντηση, διαπιστώνω ότι ο νέος συντονιστής της Κυβέρνησης για το θέμα, τον οποίο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στην προχθεσινή επιστολή μου, αντιλαμβάνεται απόλυτα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, όπως του τα εξέθεσα. Προσωπικά πλέον πιστεύω στη θετική για εμάς έκβαση του θέματος».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας