Σε ετοιμότητα ο ΣΠΑΠ για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

0

Έκτακτη  σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αττικής

Στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Βορείου Τομέα Αττικής (ΣΟΠΠ) για την αντιμετώπιση των επερχόμενων εκτάκτων καιρικών φαινομένων, μετά χιονοπτώσεων, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος.

Στη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, συμμετείχαν αιρετοί της Περιφέρειας και των Δήμων του Βορείου Τομέα της Αττικής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Στρατού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων, καθώς και μέλη και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων της Βόρειας Αττικής.

Από πλευράς Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ ήταν παρόντες: ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης και οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, Πεντέλης Σεβαστός Βορρέας, Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, Λυκόβρυσης-Πεύκης Κώστας Νικολιδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης καθώς και πολλά υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων Μελών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ο συντονισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων άμεσης προτεραιότητας, που απαιτούνται  για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κυρίως αυτά των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο πλαίσιο της παρέμβασής του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Εμείς ως Σύνδεσμος είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Σ.Π.Α.Π. είναι καλοσυντηρημένα και βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα. Παράλληλα θα διανείμουμε στους Δήμους Μέλη μας αλάτι σε σακούλες όπως κάθε χρόνο, ενώ επιπροσθέτως θα υπάρξει και μεγάλη ποσότητα χύμα αλατιού σε κεντρικά σημεία για διευκόλυνση των Δήμων Μελών μας.

Θα είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση και συνεχή επαφή με όλους τους φορείς προκειμένου όπως κάθε φορά έτσι και τώρα να συνδράμουμε τους Δήμους Μέλη μας, αλλά και την Πολιτεία με όποιο τρόπο μας ζητηθεί».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας