Υπεγράφη με τον ανάδοχο η σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στο Δήμο Πεντέλης

0

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το τέλος του 2021

Η προμήθεια του εξοπλισμού εντάσσεται στην στρατηγική που έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά για την εφαρμογή μίας νέας πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με βάση αυτή, στόχος είναι ο Δήμος Πεντέλης να μειώσει τα απορρίμματα που αποστέλλει προς ταφή στη χωματερή. Αυτό θα έχει αφενός περιβαλλοντικό και αφετέρου οικονομικό όφελος.

Η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια:

  • 3 απορριμματοφόρων για την περισυλλογή των βιοαποβλήτων:
  • Φορτηγό ανατρεπόμενο όχημα με εγκατεστημένο γερανό με αρπάγη
  • Ρυμουλκούμενο κλαδοτεμαχιστή
  • 2150 Εξωτερικούς καφέ κάδους
  • 5000 Κάδους Κουζίνας για τα νοικοκυριά
  • Σύστημα τηλεματικής & έξυπνων κάδων
  • 980 Κάδους οικιακής κομποστοποίησης
  • 20 Κάδους οικιακής κομποστοποίησης για τα σχολεία

Ο νέος εξοπλισμός θα εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου και μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας σταδιακά θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα διαλογής από το 2021 και μετά στο σύνολο του Δήμου.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε μαζί με τους πολίτες στην εφαρμογή ενός νέου τρόπου διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πόλη μας.  Πρώτο μέλημά μας, είναι να αναπτύξουμε ένα νέο δίκτυο ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα νοικοκυριά.  Έτσι θα καταφέρουμε να ανακυκλώνουμε περισσότερο και να μειώνουμε και άρα να στέλνουμε λιγότερα απορρίμματα για ταφή στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Η μείωση αυτή εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος της πόλης θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του αυξανόμενου κόστους του τέλους ταφής, εξοικονομώντας χρήματα για το Δήμο μας.  Με το νέο εξοπλισμό που αποκτούμε και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας θα τα καταφέρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας